ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Θέλετε να δώσετε λαχανικά στα παιδιά σας, αλλά δυσκολεύεστε; Τρίψτε τα και κάντε τα μπιφτέκια! Μπιφτέκια φτιαγμένα από πολλά και διάφορα λαχανικά, πάρα πολύ νόστιμα, γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά! Εάν θέλετε προσθέστε και τυρί φέτα ή τριμμένο κεφαλοτύρι μέσα στο μείγμα για έξτρα γεύση!

 μπιφτέκια λαχανικών

Υλικά
500 γρ. πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
300 γρ. καρότα τρμμένα στον τρίφτη
200 γρ. σελινόριζα τριμμένη σε τρίφτη
200 γρ. κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη
200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένο σε τρίφτη
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και περασμένη στο μπλέντερ
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι μπύρας
αλέυρι όσο πάρει
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μαραίνουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το σκέυος από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Κάνουμε κουρκούτι με τη μπύρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια μάζα που “στέκεται”. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα μπιφτέκια λαχανικών σε αντικολλητικό τηγάνι.

Extra Tip
Αν βράσετε πρώτα τα λαχανικά και προσθέσετε στο μείγμα και 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, μπορείτε να πλάσετε τα μπιφτέκια σας και να τα ψήσετε στο φούρνο σε λαδόκολλα.

Καλή επιτυχία!

2 Comments

  1. DimMi December 19, 2014

    1 ποτήρι μπύρας δεν ειναι πολυ για παιδια;;;;

    • thessmama December 19, 2014

      Θα χαθεί μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. Αλλά εάν είναι να φάνε και πολύ μικρά παιδιά, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε και να βάλουμε σουρωτή ή νερό και σόδα μαγειρικής για το κουρκούτι.

Comments are closed.