ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-8 ΕΤΩΝ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ) – ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Για την περίοδο του Δεκεμβρίου, η Σχεδία στην πόλη μας προετοιμάζει για τις γιορτές των Χριστουγέννων με ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πρόγραμμα για τους μικρούς της φίλους!

sxedia_december

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«H εφεύρεση του ραδιοφώνου, από το χθες στο σήμερα», εργαστήρι τεχνολογίας με την υποστήριξη του webradio InfinityGreece.com

Το ραδιόφωνο έκανε τον πλανήτη μας «μικρότερο» φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά και μεταφέροντας πληροφορίες και ιδέες πιο πριν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Θα γνωρίσουμε  λοιπόν αυτήν την συναρπαστική διαδρομή στα ερτζιανά! Από τα πειράματα σπουδαίων εφευρετών και επιστημόνων όπως ο Γουλιέλμος Μαρκόνι, ο Χάινριχ Χερτζ και ο  Νίκολα Τέσλα και τις πρώτες πειραματικές εκπομπές ραδιοφωνίας μέχρι το σημερινό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παρέα με την ομάδα του web radio InfinityGreece.com θα δούμε τα μηχανήματα του ιντερντετικού ραδιοφώνου και θα κάνουμε την δική μας ζωντανή εκπομπή.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρες 17:30 – 19:30

«Είμαστε για δέσιμο Χριστουγεννιάτικα!», εργαστήρι Καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με την Τέλα και τον Σπάγγο

Ένα εργαστήρι για τα μεγαλύτερα παιδιά (8-10 ετών), όπως σας υποσχεθήκαμε!

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Ν.Π. Λειβαδιώτης Μαζί με την Τέλα και τον Σπάγγο θα μάθουμε τα μυστικά της τέχνης της βιβλιοδεσίας και θα φτιάξουμε το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο τετράδιο!

Θα πάρετε μαζί σας και το υπέροχο κιτ βιβλιοδεσίας με όλα τα υλικά!

Κόστος συμμετοχής: 12 €


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Χριστούγεννα στον κόσμο», εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Μήπως ξέρετε πως λέγεται το «Καλή χρονιά» στα Φιλανδικά; Και πως άραγε υποδέχονται τις γιορτές στην μακρινή Χαβάη; Αυτά και άλλα πολλά, θα μάθουμε στο εργαστήριο μας. Και φυσικά, θα φτιάξουμε όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σπίτι!


Σάββατο
19 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Γλυκά Χριστούγεννα με σοκολάτα και άρωμα βανίλιας!», εργαστήρι ζαχαροπλαστικής

Χριστούγεννα χωρίς γλυκίσματα δεν γίνονται. Θα διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας με χρωματιστές ζαχαράπαστες και θα δοκιμάσουμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά σοκολατάκια! Κι ακόμα… θα γνωρίσουμε τις πιο γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές από διάφορες χώρες του κόσμου!

 

  • Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Συνδρομή υποστήριξης για κάθε πρόγραμμα: 5 €

* Δηλώστε συμμετοχή: 2310 236 344  ώρες 17:00-20:00 & στο 6978 383064.

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη». Η συνδρομή σας διατίθεται στην υποστήριξη των εθελοντικών μας προγραμμάτων για παιδιά με ιδιαίτερες δυσκολίες σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης μας.

 

Leave a comment