ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ

Αγαπημένο υλικό της νηστείας το ταχίνι. Η Μαρία Αλεξάνδρου και τα Αγαπητά Αρτοποιήματα μάς προτείνουν μια πεντανόστιμη ταχινόπιτα!

muffins_taxini1

Υλικά για τη ζύμη: 

  • 300 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 3/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα

  • 60 γρ. μαλακό φυτικό βούτυρο

  • 150 ml περίπου Χυμό πορτοκαλιού

Υλικά για τη γέμιση

  • 80 γρ. ταχίνι

  • 80 γρ. ζάχαρη

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1/2 πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένη κανέλα

  • 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτετε το βούτυρο. Τρίβετε με τα χέρια σας το μείγμα. Ρίχνετε λίγο – λίγο το χυμό, μέχρι να έχετε μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

2. Σε μπολ ανακατεύετε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα. Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το λάδι μέχρι να έχετε έναν πηχτό χυλό.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Με τον πλάστη ανοίγετε σε φύλλο, περίπου 8 Χ 35 εκ. Απλώνετε στο κέντρο, κατά μήκος 2 – 3 κουταλάκια από τη γέμιση.

4. Τυλίγετε σε σαλιγκάρι και αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου στον αέρα.

Καλή Επιτυχία!