ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΠΡΟΤΥΠΑ 2-4» ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης με γνώμονα την 45ετή εμπειρία, την εξειδίκευσή στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την προσπάθεια να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά, δημιούργησαν έναν νέο εξειδικευμένο χώρο με κατάλληλες προδιαγραφές για παιδιά ηλικίας από 2-4 ετών, το Βρεφονηπιακό Σταθμό «Πρότυπα 2-4», που βρίσκεται στον αριθμό 27 της οδού Ελαιώνων στην Πυλαία, ακριβώς απέναντι από τις κεντρικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων.

ΠΡΟΤΥΠΑ 2-4

Με οδηγό την ανάγκη των μικρών μαθητών για ασφάλεια, παιχνίδι, χαρά, δημιουργικότητα, επαφή με τις αισθήσεις και τη φύση, σχεδιάστηκε με πολλή αγάπη και με τη συνεργασία ειδικών ο νέος  Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, οικογενειακό χώρο, μέσα στη φύση, σε μια έκταση 3 στρεμμάτων, ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, όπου η αειφορία, η οικολογία, η ασφάλεια  και η άνεση των μικρών παιδιών έχουν τον πρώτο λόγο, μέσα στο οποίο οι μικροί μαθητές μπορούν να παίζουν, να δημιουργούν, να εξερευνούν και να δομούν τη γνώση.

Σκοπός του σχολείου είναι να δημιουργήσει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουν τα παιδιά τη μελλοντική τους μάθηση.

Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών, καθώς και στα γνωστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ηλικίας: εγωκεντρισμός, ανάγκη εξερεύνησης, έκρηξη κινητικότητας, οικοδόμηση γνώσης μέσα από τις αισθήσεις και το παιχνίδι και ανάγκη επικοινωνίας με άλλα παιδιά.

Με μέσα το έμπειρο και μόνιμο προσωπικό, τα κατάλληλα για τις ηλικίες μαθησιακά προγράμματα, τις ποικίλες σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, το εξελιγμένο παιδαγωγικό υλικό και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης χτίζουν με βιωματικό τρόπο την πνευματική συγκρότηση, τη συναισθηματική σταθερότητα και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μικρών μαθητών, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης: www.protypa.gr ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Σχολείου, στο τηλεφωνικό κέντρο: 2310 300 002.

Leave a comment