ΦΟΚΑΤΣΙΑ

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο!

Από τη Μαρία Αλεξάνδρου και τα Αγαπητά Αρτοποιήματα.

fokazia

Υλικά
Αλεύρι σκληρό 450 γρ. περίπου
Νερο χλιαρο 230 ml
Μαγιά 22 γρ.
Αλάτι 3/4 κουταλάκι του γλυκού
Χονδρό αλάτι
Ντοματάκια
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει πολύ καλά, δημιουργούμε βαθουλώματα με τα δάχτυλα μας στη ζύμη, ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, ρίγανη, χονδρό αλάτι και δενδρολίβανο. Τοποθετούμε τα ντοματάκια κομμένα στα δυο και αφήνουμε να φουσκώσει για ένα μισάωρο περίπου, σκεπασμένο σε ζεστό χώρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία!