ΑΥΓΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ
Εάν βρείτε φρέσκα βλίτα συνοδέψτε τα με αυγά μάτια και φρέσκια ντομάτα και απολαύστε ένα γευστικότατο πιάτο!
Υλικά
800 γρ. βλίτα (μετά το καθάρισμα θα μείνουν περίπου 600 γρ.)
2-3 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεσποριαμένες και τριμμένες
80ml ελαιόλαδο
4 αυγά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα βλίτα, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Με ένα κουτάλι κάνουμε 4 λακούβες στα χόρτα και εκεί σπάμε από ένα αυγό, προσέχοντας να μη τρυπήσουμε τον κρόκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά όσο μας αρέσει.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με φέτα ή ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!
* Τη συνταγή τη βρήκαμε στο περιοδικό Γαστρονόμος, Καθημερινή της Κυριακής