ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ

Ποιο παιδί, μικρό ή μεγάλο, θα αντισταθεί σε αφράτα, γευστικά τσουρεκάκια με μερέντα;

Τη συνταγή μάς δίνει η Μαρία Αλεξάνδρου από τα Αγαπητά Αρτοποιήματα.

ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Υλικά

200ml γάλα χλιαρό

4 φακελάκια μαγιά ξερή

300 γρ. γιαούρτι αγελάδας

3 τμχ αυγά (1 κρόκο κρατάμε για να τα αλείψουμε)

1/2 κουταλάκι άλάτι

200 γρ. ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας λάδι

800 γρ. περίπου αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ζάχαρη μαζί με τη μαγιά και το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, και τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο, τόσο όσο να έχουμε μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει λίγο στα χέρια.

Λαδώνουμε τη ζύμη μας εξωτερικά και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά.

Αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη. Αν θέλουμε γεμίζουμε το κάθε μπαλάκι με λίγη μερέντα, ή το κάνουμε μετά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία!