ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Η διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, η απουσία σωματικής άσκησης, η ύπαρξη στρες, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εμφάνισή της. Ακόμα, κληρονομικοί και ορμονικοί παράγοντες είναι βέβαιο πως οδηγούν στην ανάπτυξή της. Τα κατεξοχήν σημεία στα οποία εμφανίζεται είναι οι μηροί και οι γλουτοί, αλλά κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανίσουν και άλλα σημεία, όπως η περιοχή πίσω από τα γόνατα ή τα μπράτσα.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία καταπολέμησης της κυτταρίτιδας στοχεύει στη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας της περιοχής και στη μείωση των λιποκυττάρων. Με την αποσυμφόρηση του λεμφικού οιδήματος η ελαστικότητα και σφριγηλότατη της περιοχής επανέρχεται και το δέρμα δίνει μία εικόνα πιο λεία και υγιή.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με ενέσιμη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται με την έγχυση των κατάλληλων συστατικών στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος. Η θεραπεία λοιπόν είναι ενέσιμη και γίνεται με την χρήση πολύ λεπτής βελόνας. Πριν από τη θεραπεία στην περιοχή αντιμετώπισης γίνεται επάλειψη ήπιας αναισθητικής κρέμας, προς αποφυγή τυχόν δυσφορίας. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 35 λεπτά, με τη διάρκεια να ποικίλει ανάλογα με την έκταση και τον αριθμό των περιοχών του σώματος που θα αντιμετωπιστούν. Η θεραπεία δεν έχει περιορισμούς, ούτε απαιτεί κάποιον χρόνο ανάρρωσης μετά. Το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν κάποιες μελανιές οι οποίες με τη χρήση ειδικής κρέμας θα σβήσουν μετά από 3-4 ημέρες. Για το διάστημα αυτό συνίσταται να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, για προληπτικούς κυρίως λόγους και για αποφυγή σχηματισμού σημαδιών.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται σε συνεδρίες και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας. Ο αριθμός των συνεδριών είναι εξατομικευμένος και σπάνια ξεπερνά τις 6 συνεδρίες.

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας η όψη φλούδας πορτοκαλιού θα εξαλειφθεί και στη θέση της θα υπάρχει το αναζωογονημένο και λείο δέρμα που επιθυμείτε.


Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο και το ιατρείο Regen για την ενημέρωση.

Leave a comment