ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Σας έχει περισσέψει κοτόπουλο και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Αξιοποιήστε το φτιάχνοντας ένα γευστικό και εύκολο αλμυρό κέικ, χωρίς μίξερ! Ιδανικό για μπουφέ και για παιδικά πάρτι.

Υλικά
1 κούπα κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο
4 αυγά
1 κούπα γάλα
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1,5 κούπα γραβιέρα τριμμένη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κίτρινο σκληρό τυρί θέλετε, όπως κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή συνδυασμό τυριών)
1 μικρό (ή αλλιώς μισό) κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3-4 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια
3 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα,το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη γραβιέρα, το κοτόπουλο, το κολοκυθάκι, την κόκκινη πιπεριά, τη γαλοπούλα, το πιπέρι, τη ρίγανη και το αλάτι (προσεκτικά, ανάλογα πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που χρησιμοποιήσαμε). Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κι ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Θα σας βοηθήσει καλύτερα να προσθέτετε μια μια τις κούπες με το αλεύρι, να ανακατεύετε και μετά να προσθέτετε και την επόμενη κούπα. Τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό και ξαναανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα το φούρνο μας) Δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί το κέικ βάζοντας τη λάμα του μαχαιριού μέσα. εάν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κέικ είναι έτοιμο, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγα λεπτά στη φόρμα να κρυώσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ιδανικά τρώγεται ζεστό.
Καλή όρεξη!
Share this post