9 TIPS ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ

Καταναλώνετε άφθονο νερό καθημερινά, προσέχετε τη διατροφή σας, δεν καπνίζετε, χρησιμοποιείτε καλλυντικά καλής ποιότητας, αλλά ακόμη το δέρμα σας φαίνεται άτονο και κουρασμένο; Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε κάποιες κακές καθημερινές συνήθειες που έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα μας. Ας μάθουμε ποιες είναι αυτές….

neaniko_derma

Η έλλειψη ύπνου
Η έλλειψη ύπνου σε καθημερινή βάση ή η ύπαρξη ενός ασταθούς προγράμματος ύπνου έχει ως αποτέλεσμα μαύρους κύκλους και χλωμό δέρμα, ενώ μπορεί να αποτελέσει ακόμα και παράγοντα πρόωρης γήρανσης. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορούμε να έχουμε κάθε βράδυ τον ξεκούραστο ύπνο που χρειαζόμαστε , μα αν θέλουμε να διατηρηθεί το δέρμα μας νεανικό και ελαστικό για όσο περισσότερο γίνεται, πρέπει να κοιμόμαστε όσο πιο πολύ και πιο νωρίς μπορούμε σε καθημερινή βάση.

Η ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι ένας από τους παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Είναι γνωστό πως η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει τη γραμμή μας, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι μας γερνάει. Με την κατανάλωση ζάχαρης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται, βλάπτοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο και νεανικό, βεβαιωθείτε πως καταναλώνετε ζάχαρη με μέτρο.

Οι έντονοι ρυθμοί
Ο μετριασμός του άγχους στην καθημερινότητά μας έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας, καθώς μπορεί να μας κρατήσει σε εγρήγορση και να ενισχύσει τη διανοητική μας λειτουργία. Ωστόσο, όταν τα επίπεδα άγχους είναι υψηλά, μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας αγχωτικός τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει συνεχή ανησυχία και κατάθλιψη, να αυξήσει τον κίνδυνο για πολυάριθμες χρόνιες νόσους και ακόμη να συρρικνώσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου. Ακόμη ο τρόπος ζωής που συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος. Πρέπει να μάθουμε να διατηρούμε τα επίπεδα του άγχους χαμηλά, ελέγχοντας τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας. Τόσο η πνευματική, όσο και  σωματική μας υγεία εξαρτώνται από αυτό.

Υπερβολικό τρέξιμο
Παρότι η άσκηση είναι μία δραστηριότητα που προωθεί την καλή υγεία, το υπερβολικό τρέξιμο μπορεί να συμβάλλει αρνητικά στην καλή κατάσταση του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος του προσώπου.

Διατροφή χαμηλή σε λιπαρά
Ο περιορισμός όλων των πηγών λιπαρών από τη διατροφή μας μπορεί να αποδειχθεί καταστρεπτικός. Εκτός των επιβλαβών για την υγεία και τη γραμμή μας, υπάρχουν και τα ωφέλιμα λιπαρά που μας βοηθούν να αισθανόμαστε και να δείχνουμε όμορφα. Είναι ιδανικό να αποφεύγει κανείς τα τρανς και τα κορεσμένα λίπη, ωστόσο, τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό. Αυτά τα καλά λιπαρά βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών, της ροδόχρου ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων.

Το Makeup
Το μακιγιάζ πρέπει να τονίζει τα χαρακτηριστικά μας, όχι την ηλικία μας. Οπωσδήποτε το makeup δεν προκαλεί τη γήρανση του δέρματος, μπορεί όμως να το κάνει να δείχνει πιο γηρασμένο αν οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται δεν είναι οι κατάλληλες για τον εκάστοτε τύπο δέρματος. Τέλος η υφή του, αν δεν έχει επιλεχθεί με προσοχή, μπορεί να τονίσει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και άλλες ατέλειες με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πολύ πιο γηρασμένο από ότι πραγματικά είναι.

Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη
Ακούγεται παράξενο, αλλά η βαμβακερή μαξιλαροθήκη επιτείνει τη γήρανση του δέρματος. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται μαξιλαροθήκη από σατέν ή μετάξι, παρά από βαμβάκι. Όπως είναι γνωστό, το βαμβάκι απορροφάει την λιπαρότητα και κάθετι που εκκρίνουν οι πόροι του δέρματος. Επιπλέον, η βαμβακερή μαξιλαροθήκη απορροφά την υγρασία από το δέρμα και αν κανείς κοιμάται όλη νύχτα με την ίδια μεριά του προσώπου στο μαξιλάρι, δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν γραμμές και τσακίσεις στο δέρμα που θα οδηγήσουν στον σχηματισμό ρυτίδων.

Ο κρύος και ξηρός αέρας
Toδέρμα που εκτίθεται σε κρύο και ψυχρό αέρα χάνει την υγρασία του με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Είναι καλό να χρησιμοποιείται υγραντήρας και να εφαρμόζεται ενυδατική πάντα μετά το ντους και πριν τον ύπνο.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Ένα ποτηράκι ανά διαστήματα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αρκεί να μη γίνει καθημερινή συνήθεια. Το αλκοόλ έχει τέτοιες διουρητικές ιδιότητες που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα νερού στο σώμα. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ακμή και ρυτίδες και προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση του δέρματος, προτείνεται η συνετή κατανάλωσή του.

Με λίγη προσοχή στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας και να το διατηρήσουμε σφριγηλό και νεανικό για αρκετά χρόνια.

Πηγή: siteamerikanki.com

Leave a comment