9 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ SMOKEY EYES

Η τεχνική των smokey eyes είναι από τους πιο αγαπημένους τρόπους να βάφουμε τα μάτια μας, όμως δεν είναι και ο ευκολότερος. Μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος ή ο χειρότερος εφιάλτης σας.

Διαβάστε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες και πως θα τα αποφύγετε.

SMOKEY EYES

Δε διορθώνετε τους μαύρους κύκλους σας. Πολλές φορές δίνουμε μεγάλη σημασία στον τρόπο και στη σειρά με την οποία θα απλώσουμε τα χρώματα και παραμελούμε την περιοχή κάτω από τα μάτια. Οι μαύροι κύκλοι, η κοκκινίλα ή τα πρησμένα μάτια, θα καταστρέψουν το τελικό αποτέλεσμα, όσο καλά κι αν έχετε πετύχει τα smokey eyes. Αφού λοιπόν τελειώσετε με το μακιγιάζ, απλώστε ένα καλό concealer, που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα του δέρματός σας, κάτω από τα μάτια σας και στη συνέχεια εφαρμόστε πούδρα για να το σταθεροποιήσετε. Αν έχετε πολύ έντονες δυσχρωμίες, διορθώστε το χρώμα τους με ένα προϊόν σε πορτοκαλί ή σε πράσινο χρώμα πριν την εφαρμογή του concealer για να εξισορροπήσετε όλες τις σκοτεινές σκιές που προκαλούνται από τους πολύ σκούρους μαύρους κύκλους.

Δε βάζετε primer. Το πρώτο βήμα για να μαλακώσετε ή να τονίσετε το μακιγιάζ των ματιών σας, είναι να εφαρμόσετε μια σκιά ματιών ή ένα primer στο βλέφαρό σας. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, για να μη ζαρώσουν οι σκιές. Το primer παρέχει διάρκεια στο μακιγιάζ και δημιουργεί μια μαλακή βάση πάνω στην οποία στρώνουν εύκολα οι σκιές.

Φοράτε πολύ eyeliner. Όταν επιλέγετε ένα πολύ έντονο smokey eyes λουκ, να έχετε υπόψην οτι δεν πρέπει να βάζετε πολύ eyeliner, καθώς το βαρύ eyeliner στα smokey eyes, δεν κολακεύει καθόλου την όψη των ματιών σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το λουκ σας ισορροπημένο και αψεγάδιαστο και αποφύγετε να σηκώσετε τη γραμμή του eyeliner πιο ψηλά από τη γραμμή των βλεφαρίδων σας στο κέντρο του βλεφάρου, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό.

Εφαρμόζετε το eyeliner και τη μάσκαρα πριν τις σκιές. Αν εφαρμόζετε αυτά τα προϊόντα πριν τις σκιές ματιών, θα δυσκολευτείτε να αναμείξετε τα διάφορα χρώματα που χρειάζονται για τη δημιουργία των smokey eyes. Αρχίστε με το primer, συνεχίστε με τις σκιές, το eyeliner και τέλος τη μάσκαρα.

Η ανάμειξη είναι το κλειδί. Η ανάμειξη των χρωμάτων είναι το κλειδί για κάθε μακιγιάζ ματιών. Ειδικά τα smokey eyes, πρέπει να μοιάζουν σα μια ήπια μετάβαση χρωμάτων, χωρίς καθορισμένα όρια, γι΄αυτό το λόγο δε θέλουμε ποτέ να φαίνονται αιχμηρές άκρες ή γραμμές. Επενδύστε σε ένα καλό πινελάκι για ανάμειξη των σκιών για να επιτύχετε εύκολα και καλά αποτελέσματα για το μακιγιάζ σας.

Ουράνιο τόξο χρωμάτων. Όταν δημιουργείτε τα smokey eyes, σιγουρευτείτε ότι επιλέξατε τα σωστά χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ένα απλό φυσικό χρώμα όπως τεφρό, γκρι ή ακόμα και ροδακινί, ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας, ένα ελαφρώς πιο σκούρο στην πτυχή των βλεφάρων σας, όπως καφέ, δαμασκηνί ή μια μεταλλική σκιά και τέλος, μια ελαφριά σαμπανιζέ σκιά για να τονίσετε το κόκκαλο των φρυδιών σας. Μη βάζετε πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα γιατί θα καταλήξετε να μοιάζετε με ουράνιο τόξο.

Βάζετε σκούρα σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας. Ποτέ μη βάζετε σκούρα σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας, γιατί αυτή η επιλογή θα κάνει την περιοχή ακόμα πιο σκοτεινή και θα φαίνεστε βαριά και κουρασμένη. Να επιλέγετε πάντα, απαλό γυαλιστερό άσπρο χρώμα, ανοιχτό μπεζ ή κρεμ για την εσωτερική γωνία, καθώς αυτά τα χρώματα θα τονίσουν, θα φωτίσουν τα μάτια σας και θα τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα.

Εξισορροπήστε το. Οι περισσότερες από εμάς συχνά βάφουμε έντονα τα βλέφαρά μας και αφήνουμε την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων μας σχεδόν άβαφη, κι αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα smokey eyes. Πάντα να εφαρμόζετε λίγη σκιά ματιών στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων για να δημιουργήσετε ένα τέλειο φινίρισμα για το μακιγιάζ σας.

Τονίστε το κόκκαλο των φρυδιών σας. Είτε το μακιγιάζ σας είναι έντονο, είτε ελαφρύ, πρέπει πάντα να βάζετε λίγη σκιά στο κόκκαλο των φρυδιών σας για να τονίσετε τα μάτια σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια ματ σκιά ή κάποια γυαλιστερή, ανάλογα με τα υπόλοιπα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr