7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ

Πολλές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου συγγενείς, παππούδες, θείες ακόμα και στενοί μας φίλοι εκδήλωσαν την επιθυμία να αγκαλιάσουν ή να φιλήσουν το παιδί μας, ενώ αυτό δεν ήθελε. Πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε; Να το πιέσουμε να ανταποκριθεί ή να πούμε ευγενικά στους άλλους ότι αφού δεν θέλει το παιδί να μην επιμένουν; 7 λόγοι για τους οποίους δεν θα πρέπει να αναγκάζουμε τα παιδιά να αγκαλιάζουν κάποιον, ακόμα και αν είναι συγγενείς. Όταν αρνούνται, ας το σεβαστούμε, λέγοντας στους “άλλους” να μην το παίρνουν προσωπικά!

Επιμέλεια κειμένου: Αναστασοπούλου Χαρά, λογοπαθολόγος – λογοθεραπεύτρια, MSc Γλωσσολογίας

No_Hug

1. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο του σώματος τους, αλλά εμείς (κάποιος άλλος) κυριαρχεί πάνω του.

2. Τα μαθαίνουμε ότι οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να τα αγγίξει όπως, όπου και όποτε αυτός ο άλλος θέλει.

3. Ακόμα και ένα συγγενικό πρόσωπο θα μπορούσε να κακοποιήσει το παιδί με οποιοδήποτε τρόπο!!!

4. Παραβλέπουμε την προσωπικότητα του παιδιού μας, το ζωτικό του χώρο που δεν είναι δικός μας. Δεν είναι μικρογραφία μας τα παιδιά!

5. Υπάρχει πιθανότητα με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουμε την υγιή, φυσιολογική αίσθηση του φόβου προς το “ξένο”.

6. Δείχνουμε στα παιδιά μας ότι αγνοούμε αυτό που θέλουν να μας πουν.

7. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η αγκαλιά (η όποια φυσική επαφή) αποτελεί το μοναδικό τρόπο για να δείξουν την εκτίμηση τους ή τη στοργή τους απέναντι σε κάποιον. Οι αγκαλιές ίσως να μη σημαίνουν το ίδιο για όλους. Σεβασμός!

 

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το everydayfeminism.com

Leave a comment