3 ΓΙΑΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ!

Πολλές φορές, μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, μας χαλάνε τη διάθεση. Και όμως, κάποιες φορές μπορούμε να βρούμε ανακούφιση…. στην κουζίνα μας!

Λεμόνι: για την κούραση

Είναι γνωστό ότι το άρωμα του λεμονιού τονώνει, ξεκουράζει και βελτιώνει τη νοητική διαύγεια. Αποτελεί τον πιο απλό και εύκολο τρόπο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

– Αν ξύσουμε τη φλούδα του λεμονιού και μετά περάσουμε το σφουγγάρι του μπάνιου πάνω του, αυτό θα μαζέψει το αιθέριο έλαιο που απεγκλωβίστηκε. Αν τρίψουμε το σώμα μας με το σφουγγάρι αυτό, θα ξεφορτωθούμε την κούραση της δουλειάς, και θα μπορέσουμε άνετα, να συνεχίσουμε με άλλες δραστηριότητες.

– Στη διάρκεια των εξετάσεων, ένα λεμόνι που τριγυρνάει στα χέρια μας τσιμπημένο λίγο στη φλούδα, θα μας δώσει νοητική διαύγεια και αντοχή για πολλές ώρες, ώστε να μελετήσουμε χωρίς να εξαντληθούμε.

– Δύο λεμόνια μεγέθους μπάλας του τένις, δεμένα σφιχτά σε μια κάλτσα ώστε να είναι κολλημένα δίπλα δίπλα, μπορούν να μας ξεκουράσουν σαν να κοιμηθήκαμε δύομιση ώρες, αν ξαπλώσουμε το κεφάλι μας πάνω τους για 10 λεπτά χωρίς μαξιλάρι με τα μάτια κλειστά και μείνουμε εκεί ξαπλωμένοι για άλλα 10 λεπτά αφότου τα αφαιρέσουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσουν μ’ αυτό τον τρόπο όσοι έχουν υπέρταση και όσοι έχουν πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο.

– Αν έχουμε πάθει κάποια λοίμωξη ή κάποια φλεγμονή, μισό λεμόνι και ένα κοφτό κουταλάκι σόδα σε ένα ποτήρι νερό που θα πιούμε νηστικοί πρωί και αν θέλουμε και απόγευμα, θα αλκαλοποιήσει γρήγορα τον οργανισμό μας μειώνοντας το χρόνο θεραπείας της φλεγμονής και των λοιμώξεων.

– Αν τρίψουμε τα ακάλυπτα σημεία του σώματός μας με λεμόνι, μπορούμε να κρατήσουμε τα κουνούπια μακριά μας. Μόνο μην το χρησιμοποιούμε συχνά, γιατί στεγνώνει το δέρμα.

Σόδα: Ο πιο γρήγορος φυσικός αλκαλοποιητής. 
Αλκαλικό περιβάλλον για το σώμα μας, σημαίνει απαλλαγή από λοιμώξεις, φλεγμονές και μυκητιάσεις. Δεδομένου και τα τρία παραπάνω ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων υγείας, θα ήταν ιδιαίτερα ανακουφιστικό αν μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Και μπορούμε.
Πέρα από το ότι, καλό θα ήταν η διατροφή μας να είναι αλκαλική κάθε μέρα, ένας γρήγορος τρόπος να αλκαλοποιήσουμε τον οργανισμό μας είναι να πιούμε σόδα διαλυμένη σε νερό, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Η σόδα είναι επίσης εξαιρετική για τον έλεγχο των μυκητιάσεων, – πρόληψη και θεραπεία- και μειώνει πολύ το χρόνο θεραπείας τους αν χρησιμοποιηθεί και τοπικά, με πλύσεις, στις περιοχές που πάσχουν.

Κρεμμύδι: Εξαιρετικός καθαριστής του αίματος
– Και όχι μόνο… Οι περισσότεροι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, που οι γιαγιάδες μας το έδεναν στο κεφάλι μας, κομμένο στη μέση, για να μην κάνουμε καρούμπαλα από τα πεσίματά μας.

– Οι γυναίκες έπιναν το ζουμί του κρεμμυδιού ανακατεμένο με λίγο γλυκό, κόκκινο κρασί, για να καθαρίσουν τη μήτρα τους μετά τον τοκετό. Την δεκαετία του ’60 ακόμη και στις κλινικές, οι μαίες το έδιναν καθημερινά στις λεχώνες σε ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι. Στα χωριά το έπιναν και κατά τη διάρκεια της περιόδου, για τον ίδιο λόγο.

– Το κρεμμύδι καθαρίζει και αναζωογονεί τα κύτταρα του αίματος, σύμφωνα με παλιές και νέες μελέτες. Γι’ αυτό το σκοπό είναι πιο αποτελεσματικό αν τρώγεται ωμό. Λέγεται επίσης ότι προστατεύει από την αρτηριοσκλήρωση.