ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Ποιος δεν αγαπάει τις φράουλες; Ποιος δεν τρελαίνεται να τις απολάυσει σε οποιαδήποτε μορφή, είτε σκέτες είτε σε γλυκάκι;
Η Όλγα Πολυδώρου μάς προτείνει μια λαχταριστή τάρτα φράουλας!

strawberry-tart

 

Υλικά για τη βάση της τάρτας
5 αυγά
1 ½ κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού φαρίν-απ
4 βανίλια
¾ κούπας τσαγιού λάδι

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά ρίχνετε εναλλάξ το λάδι με το αλεύρι και τέλος τις βανίλιες.
Παίρνετε το ταψάκι που είναι για τάρτες, το λαδώνετε πολύ καλά και ρίχνετε και λίγο αλεύρι ώστε να μη κολλήσει η ζύμη της τάρτας.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα.
Αφήνετε να κρυώσει και την κόβετε στη μέση, αν θέλετε λεπτή στρώση ζύμης, ή την αφήνετε έτσι όπως είναι. Αν την κόψετε το άλλο κομμάτι μπορείτε να το τυλίξετε με μεμβράνη και να το βάλετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Διατηρείτε αρκετό καιρό.

Υλικά για την κρέμα
4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
4 βανίλιες
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα.
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Προσθέτετε στο μίγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλαουρ και ανακατεύετε.
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη φλούδα του λεμονιού.
Ρίχνετε λίγο λίγο το μίγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να αποκτήσει υφή κρέμας.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως.
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τελείως πριν την χρησιμοποιήσετε.
Τη σκεπάζετε από πάνω της ακριβώς με μεμβράνη μέχρι να την στρώσετε πάνω από τη βάση. Ετοιμάζετε τώρα το στολισμό.

Υλικά για στολισμό
400 γρ. φράουλες
1 φακελάκι ειδικό ζελέ για τάρτες
1 χυμό βύσσινο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις φράουλες και τις κόβετε στα δύο.
Ετοιμάζετ το ειδικό ζελέ για τις τάρτες, αλλά αντί για νερό θα χρησιμοποιήσετε το χυμό βύσσινο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο φακελάκι. (Τέτοια ζελέ θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ lidl με την ονομασία Tortenkusse είναι ένα κίτρινο φακελάκι.)

Συναρμολόγηση
Παίρνετε τη βάση της τάρτας, ρίχνετε από πάνω την κρέμα και από πάνω τοποθετείτε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω ρίχνετε το ειδικό ζελέ, ώστε να δώσει τη γυαλάδα που χρειάζεται.

Καλή Επιτυχία!