ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα νόστιμο γλυκό που λιώνει στο στόμα! Ιδανικό και για επιδόρπιο αλλά και για να συνοδέψει τον καφέ σας! Πιο εύκολη σοκολατόπιτα δεν υπάρχει! Σε περίπτωση που δεν έχετε, ή δεν σας αρέσουν τα φουντούκια, μπορείτε να την κάνετε και με καρύδια ή αμύγδαλα.

 σοκολατόπιτα με φουντούκια

Υλικά
5 αυγά
1 φλ. του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. φουντούκια χοντροτριμμένα
2 σοκολάτες γάλακτος (250 γρ.)
2 σοκολάτες κουβερτούρα (250 γρ.)

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από τις σοκολάτες και τα χτυπάμε.
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ή σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και τις προσθέτουμε στο μείγμα, μέσα στο μίξερ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ανακατεύουν καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ η’ ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι (περίπου 35×25 εκ.) και βάζουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 12-15′, ανάλογα με το πόσο ρευστό ή σφιχτό το θέλουμε. Ιδανικά αφήστε το 12-13′.

Καλή επιτυχία!