ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ

Σε όλους μας αρέσει να φοράμε αμέσως τα καινούργια ρούχα που έχουμε μόλις ψωνίσει. Θέλουμε να τα χαρούμε πάνω μας και να τα δείξουμε στου φίλους μας. Όμως αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ λόγω ενός επικίνδυνου χημικού. 

shopping

Φορώντας κατευθείαν τα καινούρια σας ρούχα, χωρίς να τα έχετε πλύνει πρώτα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κινδυνεύετε από ένα σωρό μικρόβια και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε ψείρες, ψώρα ή να βγάλετε κάποιο έκζεμα.

Ο Δρ. Donald Belsito του Πανεπιστημίου της Columbia τονίζει πως το είδος της βαφής ενδυμάτων και ίχνη από φορμαλδεΰδη που βρίσκονται συνήθως σε πολλά εργοστάσια κατασκευής ειδών ένδυσης μπορεί συχνά να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη επιδερμίδα. Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται προκειμένου να μη δημιουργηθούν “ρυτίδες” στα βαμβακερά ρούχα κατά την κατασκευή τους. Παρόλο που οι περισσότερες χώρες έχουν ρυθμίσει τις ποσότητες που χρησιμοποιούν, το 2010 βρέθηκαν ρούχα στην αμερικάνικη αγορά που είχαν υπερβεί τα επιτρεπτά όρια αυτού του χημικού, καθώς προέρχονται από χώρες στις οποίες ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται τόσο αυστηρά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά δερματικά προβλήματα σε ανθρώπους που φόρεσαν αυτά τα ρούχα. Ο Belsito τονίζει πως έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά μετάδοσης ψώρας και ψειρών μόνο και μόνο από τη δοκιμασία ρούχων στα καταστήματα. Γι’ αυτό φροντίστε να πλένετε πολύ καλά τα ρούχα σας και κυρίως τα είδη με τα οποία έρχεστε άμεσα σε επαφή όπως είναι οι πετσέτες, τα σεντόνια και τα εσώρουχα. Ειδικά τα εσώρουχα, τα οποία έρχονται σε επαφή με ευαίσθητα σημεία!

Leave a comment