ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

Κλασσικό αγαπημένο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι!

φρικασε με κατσικακι

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1.200 γραμμάρια κατσίκι (σπάλα)
4 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
2 πράσα
αλάτι, πιπέρι
άνηθο ψιλοκομμένο (όση ποσότητα θέλουμε)
χυμό από 2 λεμόνια μεγάλα
2 αυγά

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα.
Αφού σοταριστούν καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνουμε να βράσει το κρέας καλά.
Όταν το κρέας βράσει (θα χρειαστεί περίπου 45-50 λεπτά), προσθέτουμε τα μαρούλια τα οποία τα έχουμε κόψει με τα χέρια και τον άνηθο.
Αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά να βράσουν. Αν σας αρέσει με πολύ ζουμί προσθέστε νερό. Αν όχι αφήστε να πιει το ζουμί του το φαγητό.

Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει και το αυγοκόβουμε.

Καλή όρεξη!