ΦΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μια ιδιαίτερη συνταγή για τη σαρακοστή, εάν δεν νηστεύετε από γαλακτοκομικά, χρησιμοποιώντας φακές αντί για κιμά! Αλλά και μια ωραία εναλλακτική για το ουζάκι σας!

φακοκεφτέδες

Υλικά
1 κούπα ωμές φακές
2½ κούπες νερό
¼ κούπας γάλα 1,5%
1 κούπα βρώμη
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 ασπράδια αυγού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
άνηθο
½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
2/3 κούπας θρύμματα ψωμιού σικάλεως
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε τις φακές με το νερό για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε τες για αρκετή ώρα μέχρι να είναι τελείως στεγνές.
Σε ένα μπολ βάλτε τις φακές, το γάλα, τη βρώμη, τα ασπράδια, τα καρύδια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Ανακατέψτε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και βάλτε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
Πλάστε το μείγμα και πασαλείψτε τα μπιφτέκια με τα θρύμματα ψωμιού.
Ξαναπλάστε τα μπιφτέκια ώστε να γίνουν ομοιογενή.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC και ψήστε τα μπιφτέκια για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Καλή επιτυχία!