ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις «Μολύβι» η παρουσίαση του βιβλίου «Το θαύμα των σκύλων» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού . Ένα παιδικό παραμύθι με ασυνήθιστη πλοκή και ένα δυνατό μήνυμα για τη διαφορετικότητα.

Το θαύμα των σκύλων

Γραμμένο από τη Χριστιάνα Μητσικούδη, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής για άτομα με αναπηρία «Ριζική Ματιά», εισήγαγε με ευρηματικό τρόπο την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας στον κόσμο των παιδιών.

Ο σκοπός του βιβλίου, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, είναι να δώσει μηνύματα. «Τα άτομα με αναπηρία οφείλουμε να παλεύουμε για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα όνειρά μας. Με αυτόν τον τρόπο, εγώ επιθυμώ να δώσω σε όλα τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία, κίνητρο και δύναμη για να προχωρήσουν στη ζωή τους και να είναι ευτυχισμένα.»

Δυστυχώς, η παιδική κοινωνία είναι πολλές φορές ιδιαίτερα σκληρή απέναντι στα άτομα που είναι διαφορετικά· ειρωνικά σχόλια, πειράγματα, αποκλεισμοί δεν απουσιάζουν από τη ζωή ατόμων που γεννήθηκαν, έγιναν με κάποιο τρόπο ή επιλέγουν να είναι διαφορετικά. «Το θαύμα των σκύλων» αποδεικνύει ότι η ποικιλία και η διαφορετικότητα έχουν θέση στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο όμορφη, φωτεινή και πολύχρωμη.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από τον Δημήτρη Νικολαΐδη, εστιάζοντας στην πλοκή του έργου, αλλά και τα συναισθήματα που ξεπηδούν απ’ την ιστορία.

Ένα συγκινητικό έργο που εμπνέει αισιοδοξία και ελπίδα, για τη συνύπαρξη όλων των ανθρώπων και τη συμβολή του κόσμου των ζώων στην ανθρώπινη ευτυχία.

Για επικοινωνία, για παραγγελίες και για την οργάνωση παρουσιάσεων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στις Εκδόσεις Μολύβι (Λ. Ιασωνίδου 10, 55132, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη) στα τηλέφωνα 2311284046 και 6948524500 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekdoseis-molybi.gr

Συγγραφέας: Χριστιάνα Μητσικούδη
Εικονογράφηση: Δημήτρη Νικολαΐδη
Εκδόσεις: «Μολύβι»