ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Είναι σίγουρο πως για κάθε μέλλουσα μαμά, η προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια του μωρού της. Συνήθως, θεωρούμε ότι όταν μένουμε σπίτι είμαστε πιο ασφαλής, από όταν κυκλοφορούμε έξω. Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε πως οι κίνδυνοι δεν βρίσκονται μονάχα έξω, αλλά και μέσα στο σπίτι μας και σε αυτά είναι που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-pregnant-woman-cleaning-products-safety-image34574335

Το φρεσκοβαμμένο παιδικό δωμάτιο. Όλοι οι νέοι γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να βάψουν το δωμάτιο του νεογέννητου παιδιού τους, οι κίνδυνοι όμως είναι πολλοί καθώς οι περισσότερες μπογιές περιέχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν το ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα του μωρού σας, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι υπερ-ευαίσθητο και τα χημικά θεωρούνται 10 φορές πιο τοξικά για τα νεογέννητα μωρά από ότι στους ενήλικες. Οπότε, φροντίστε οι μπογιές που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι τοξικές.

Τα καλλυντικά σας. Τα αρώματα που βρίσκονται στα καλλυντικά σας, όπως και τα συνολικά συστατικά τους μπορεί να είναι τοξικά, ακόμα και αν η ετικέτα τους λέει πως είναι οργανικά. Προσέξτε λοιπόν τη λίστα με τα συστατικά στο πίσω μέρος των συσκευασιών. Προσοχή και στα βερνίκια νυχιών. Τα συστατικά που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι: Parabens, Phthalataes, Sodium Lauryl/Laureth Sulfate, 1, 4 Dioxane, Polythlene Glycol PEG/PPG, Propylene Glycol, Triclosan, ή Oxybenzone.

Τα καθαριστικά προϊόντα. Το 92% των δηλητηριασμών στο σπίτι συμβαίνουν λόγω των καθαριστικών, ενώ το 53% των περιπτώσεων είναι παιδιά κάτω από την ηλικία των 6. Για αυτό το λόγο τα χημικά στο σπίτι θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά. Μια διαφορετική έρευνα έχει δείξει πως τα καθαριστικά αυτά, επηρεάζουν τις πιθανότητες ανάπτυξης άσθματος στα παιδιά κατά 41%.

Τα πλαστικά. Τα παιδικά παιχνίδια, τα μπιμπερό και άλλα είδη οικιακής χρήσης είναι φτιαγμένα από πλαστικό. Αυτό όμως πορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για το παιδί σας καθώς η ουσία BPA που εμπεριέχεται στο πλαστικό είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνο. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα αγοράσετε κάτι πλαστικό, φροντίστε να έχει τους κωδικούς #1PETE, #2 HDPE, #4 LDPE και #5PP που δείχνουν πως το προϊόν δεν είναι βλαβερό.

Το χαλί σας. Αν και μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί, το χαλί σας είναι γεμάτο χημικά. Είναι στις συνθετικές ίνες, στην κόλα που έχει χρησιμοποιηθεί, ακόμα και η μυρωδιά του καινούριου χαλιού, είναι χημικά αέρια που απελευθερώνονται γνωστά ως  4-PC. Για να καθαρίσετε το χαλί σας, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα μεγάλης ισχύος, ενώ φροντίστε στην αγορά σας, να πάρετε χαλί χωρίς τοξική κόλα.

Πηγή: thebump.com