ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μια σχετικά εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει και εσάς και τα παιδιά σας. Ιδανική για κυριακάτικο πρωινό ή απογευματινό κολατσιό!

τηγανίτες μήλου

Υλικά
6 αυγά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2/3 φλιτζ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουτ. βούτυρο
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
καρύδια ψιλοκομμένα και σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι ομογενοποιηθεί πλήρως. Προθερμαίνουμε το φούρνο, και σε ένα μεσαίου μεγέθους γυάλινο ταψάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Μόλις το βούτυρο είναι καυτό και τα μήλα μαλακά, προσθέτουμε από πάνω το κουρκούτι, προσεκτικά, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα και την προσθέτουμε από επάνω. Εάν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια και μαύρες σταφίδες για γεύση. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σερβίρετε το όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή σας όρεξη!