ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ!
Δακρύζω κάθε φορά που καθαρίζω κρεμμύδι. Τι μπορώ να κάνω;
Υπάρχει τρόπος. Και όχι ένας, αλλά αρκετοί!
> Δοκιμάστε να καθαρίσετε το κρεμμύδι κάτω από κρύο νερό. Οι ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι, οι οποίες μας προκαλούν δάκρυα, δεσμεύονται από το υγρό και δεν απελευθερώνονται.
> Βάλτε το κρεμμύδι για λίγο στην κατάψυξη ή σε μπολάκι με παγάκια πριν το καθαρίσετε.
> Πριν αρχίσετε τη διαδικασία του κοψίματος ζεματίστε το κρεμμύδι σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
> Βουτήξτε το κρεμμύδι για 5-10 λεπτά σε ένα μπολ με ξύδι πριν το καθαρίσετε.
> Τρίψτε τη λάμα του μαχαιριού με ψίχα ψωμιού.