ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Κάθε Κυριακή οι λιλιπούτειοι φίλοι του θεάτρου διασκεδάζουν με την παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» στην Πολιτεία Θεάτρου.

Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα

Η υπόθεση της παράστασης:

Μια φορά κι έναν καιρό, στη φανταστική χώρα της Σαρτουρίας, βασίλευε ένας μονάρχης που δεν έδινε καμία σημασία στον λαό του και τις ανάγκες του. Τον ενδιέφερε μόνο ο προσωπικός του πλούτος, η καλοπέρασή του και οι φορεσιές του, που τις φορούσε μόνο μια φορά. Έτσι, έραβε συνέχεια πανάκριβες και πολυτελείς στολές, που βέβαια τις πλήρωνε ο φτωχός λαός του. Και για να πνίγει κάθε φωνή διαμαρτυρίας, έστελνε στο δήμιο όποιον τολμούσε να αντιδράσει. Είναι όμως πολύ δυσαρεστημένος. Έχει ράψει ρούχα απ’ όλα τα γνωστά υφάσματα και έχει αποκεφαλίσει όλους τους υφαντές της χώρας του. Και τώρα θέλει οπωσδήποτε καινούργια στολή για τη Μεγάλη Παρέλαση!

Τότε εμφανίζονται δύο μικροαπατεώνες, ο Μπαγάσας και ο Μάπας, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν τα προς το ζην, αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του βασιλιά για τα ωραία ρούχα και υπόσχονται να του υφάνουν μια μαγική φορεσιά που όμοιά της δεν υπάρχει σε όλο το βασίλειο. Για να μην τολμήσει μάλιστα να πει κανείς τίποτε στο βασιλιά ότι η φορεσιά απλά δεν υπάρχει, οι απατεώνες ισχυρίζονται πως η μεγάλη αρετή του υφάσματος είναι πως δεν είναι ορατό από τους ψεύτες και από τους ανάξιους για το αξίωμά τους! Πώς να τολμήσει λοιπόν κανείς μέσα στο παλάτι να πει ότι ο βασιλιάς είναι μόνο με τα εσώρουχα; Οι απατεώνες θα τα καταφέρουν ή θα χάσουν κι αυτοί το κεφάλι τους; Ή μήπως ο αγανακτισμένος λαός πάρει επιτέλους την κατάσταση στα χέρια του;

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Δημήτρης Αδαμίδης-(Μπαγάσας)
Γιώργος Θεοδωρίδης-Στέφανος Μαυρομάτης (Μάπας)
Ηλέκτρα Χριστοδούλου-(Καμαριέρα)
Μαρία Μπαλτατζή-(Βασίλισσα)
Αλεξία Ξυγαλά-(Ανηψιά)
Αχιλλέας Δημητριάδης-(Βασιλιάς)

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Διδασκαλία Ρόλων-Επιμέλεια Σκηνικών/ Κουστουμιών/ Μουσικής- Επεξεργασία Φωτογραφίας: Μαρία Μπαλτατζή
Φωτογραφία: Γιώργος Θεοδωρίδης

Διάρκεια: 65 λεπτά

Πότε: Κυριακή: 12:00
Από 09 Νοεμβρίου 2014

Γενική είσοδος: 7€ (με σοκοφρέτα και χυμό)

Πολιτεία Θεάτρου
Ολύμπου 88, Θεσσαλονίκη
2310272909 – 2310285452