ΤΑΧΙΝΟ – ΣΟΚΟΛΑΤΟ – ΚΟΡΜΟΣ

Ένας διαφορετικός νηστίσιμος και υγιεινός κορμός σοκολάτας, από τη Σταυρινή Στάυρου, διαιτολόγο-διατροφολόγο.

ταχινοσοκολατοκορμός

Υλικά
7 κουταλιές ζάχαρη άχνη
7 κουταλιές κακάο
100 γρ. ταχίνι
1 πακέτο μπισκότα digestive
1 φυτική κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το ταχίνι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Μετά σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας! Αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνουμε ένα ρολό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου κι έτοιμος ο ταχινοσοκολατοκορμός μας!!

Extra tips

  • Αντί για ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκαντικό τύπου στέβια.

  • Σε περίπτωση που δεν νηστεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα πτι-μπερ

  • Υγιεινό γλυκό, αλλά πλούσιο σε θερμίδες!! Οπότε προσοχή στην ποσότητα!