ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για να εντυπωσιάσετε την παρέα! Κι αν δεν σας αρέσει το μελάνι σουπιάς… φτιάξτε το με απλές ταλιατέλες! Γιατί απλά ο συνδυασμός του σολομού με τα ζυμαρικά είναι πάντα υπέροχος!

Μαγειρεύει το Το Εργαστήρι της Ειρήνης

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς & καπνιστό σολομό

Υλικά
450 γρ. ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς ‘Το εργαστήρι της Ειρήνης
150 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού βότκα
250 ml κρέμα γάλακτος llight
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!