ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Υπάρχουν συνήθειες που όλοι κάνουμε, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, που βλάπτουν τόσο την εμφάνισή μας όσο και την υγεία μας!

stavropodi

Αγγίζουμε συνεχώς το πρόσωπό με τα χέρια μας. Το να αγγίζουμε συνεχώς με τα χέρια μας το πρόσωπό μας μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για το δέρμα μας. Με τον τρόπο αυτό ευνοείται η δημιουργία βακτηρίων και με τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω στα χέρια μας μπορεί να δημιουργήσουμε μολύνσεις, να προκαλέσουμε τη φραγή των πόρων, αλλά και ακμή. Ακόμη, η συχνή επαφή των χεριών με την επιδερμίδα του προσώπου οδηγεί σε έξτρα λιπαρότητα. Συσκευές όπως το τηλέφωνο ή το πληκτρολόγιο του υπολογιστή συνήθως έχουν περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα μας και αν αγγίζουμε μετά συχνά το πρόσωπό μας, όλα αυτά μεταφέρονται εκεί! Μπορούμε να τα καθαρίζουμε με οινόπνευμα, με αντισηπτικό υγρό ή με υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο.

Πλένουμε συνεχώς τα χέρια μας. Καλή η υγιεινή αυτή συνήθεια, αλλά μην το παρακάνουμε! H πολύ συχνή απολύμανση των χεριών αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στην επιφάνειά τους, τα οποία δρουν ως προστατευτικό φιλμ απέναντι στα μικρόβια του περιβάλλοντος, ενώ μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και πρόωρη γήρανση της περιοχής. Μπορούμε μετά από το πλύσιμο, να τα ενυδατώνουμε με μια κρεμούλα χεριών

Κάθόμαστε σταυροπόδι. Μπορεί αυτή η συνήθεια να είναι σέξι ή να μας βολεύει, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί… το σταυροπόδι βλάπτει σοβαρά την υγεία! Με το να καθόμαστε σταυροπόδι συνεχώς, αυξάνουμε τις πιθανότητες δημιουργίας κιρσών και ευρυαγγείων.

Καμπουριάζουμε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Η στάση του σώματός είναι πολύ σημαντική καθώς εάν καθόμαστε σε λάθος στάση, αυξάνουμε τους κινδύνους για προβλήματα στη μέση και ευνοείται η εμφάνιση πόνων. Φροντίζουμε πάντα ώστε η καρέκλα μας να είναι ρυθμισμένη στο σωστό ύψος, ενώ παράλληλα να διατηρούμε τη σπονδυλική μας στήλη ίσια, ιδανικά ακουμπώντας στην πλάτη της καρέκλας. Επιπλέον θα πρέπει να κάνουμε 10λεπτα διαλείμματα για περπάτημα ώστε να ξεπιανόμαστε.