ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ AYTO-BRONZANT

Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, όλες μας επιθυμούμε να μια σκουρόχρωμη και μαυρισμένη επιδερμίδα. Όμως, στην αρχή του καλοκαιριού δεν είναι πάντα εύκολο να αποκτήσουμε μαυρισμένο κορμί. Τη δυνατότητα αυτή μας τη προσφέρουν τα προϊόντα auto bronzant ή selftan (αυτομαυρίσματος ελληνιστί). Τα προϊόντα αυτά έχουν και φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς. Οι γυναίκες που τα προτιμούν θεωρούν ότι τους προστατεύει από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και στις υπέρυθρες ακτίνες προκειμένου να αποκτήσουν το μπρούτζινο χρώμα που επιθυμούν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δεν είναι θετικές στη χρήση τέτοιων προϊόντων γιατί πιστεύουν ότι «θα γίνω πορτοκαλί», «θα γίνω ριγέ, σαν ζέβρα», «μυρίζει άσχημα», «θα μοιάζω σαν λερωμένη», κτλ. …

self-tan

Η αλήθεια είναι ότι τα προϊόντα για μαύρισμα χωρίς ήλιο εξελίχθηκαν εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την υφή, τη μυρωδιά αλλά και την αποτελεσματικότητα τους, ώστε να προσφέρουν σήμερα απόλυτα φυσικό χρώμα. Παρόλα αυτά όμως, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την εφαρμογή του προϊόντος, για να αποφύγουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τι πρέπει να προσέξω κατά την εφαρμογή προϊόντων auto brozant ή selftan:

Κάνετε peeling στο πρόσωπο και/ή το σώμα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας όχι μόνο εμποδίζουν την ομοιόμορφη εφαρμογή του self tan αλλά είναι αυτά που θα χρωματιστούν αντί για τα νεότερα κερατινοκύτταρα που κρύβονται ακριβώς από κάτω. Κατά τη διάρκεια του ντους, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί και όχι νάυλον σφουγγάρι ή λούφα.

Ενυδατωθείτε. Το χρώμα «στρώνει» καλύτερα σε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, απλώστε γαλάκτωμα σε όλο το σώμα, περιμένετε όμως μέχρι να απορροφηθεί εντελώς πριν την εφαρμογή του autobronzant.autobronzant_

Τώρα είστε έτοιμες να ξεκινήσετε την εφαρμογή του autobrozant προϊόντος. Επειδή όμως, λόγω έλλειψης εμπειρίας, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος όταν τελειώσετε οι παλάμες σας να είναι μαύρες/καφέ/πορτοκαλί, σας προτείνουμε να απλώσετε το autobronzant φορώντας latex γάντια (είτε το γράφει στις οδηγίες χρήσεις του προϊόντος είτε όχι). Θυμηθείτε μόνο, όταν τα βγάλετε, να περάσετε μια ελαφριά στρώση προϊόντος στη ράχη των χεριών. Με τη χρήση γαντιών αποφεύγετε το ενδεχόμενο την επόμενη μέρα στη δουλειά…να είστε συνέχεια με τα χέρια στις τσέπες αποφεύγοντας να χαιρετίσετε κάποιον!

Ξεκινάτε πάντα την εφαρμογή από τα πόδια και τελειώνετε με τα χέρια, απλώνοντας το προϊόν με ανάλαφρες κινήσεις μασάζ.

Δώστε μεγάλη προσοχή στους αστραγάλους, τους αγκώνες και στην επιδερμίδα ανάμεσα στα δάχτυλα, αν δεν θέλετε να δείχνουν «βρώμικα». Χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα autobronzant και τελειώνοντας ταμπονάρετε την περιοχή με χαρτομάντιλο για να απομακρύνετε το παραπανίσιο προϊόν. Μόλις λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του προϊόντος τρίψτε με μία ενυδατική λοσιόν τους αγκώνες και τα γόνατα, γιατί συνήθως αυτές οι περιοχές παίρνουν σκουρότερο χρώμα.

Απλώστε λίγη βαζελίνη στα νύχια των ποδιών και των χεριών για να μη «βάψουν» τα πετσάκια.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε autobrozant στο πρόσωπο. Αν πάλι επιμένετε, επιλέξτε μια εξειδικευμένη σύνθεση και απλώστε την με τα δάχτυλα, όπως ακριβώς θα κάνατε με μια κρέμα ημέρας, με κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Για ακόμα πιο ελεγχόμενο αποτέλεσμα, απλώστε το self tan με ένα σφουγγαράκι φον ντε τεν. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε self tan για το πρόσωπο και θέλετε να το κάνετε να δείχνει πιο μαυρισμένο, χρησιμοποιήστε μια bronzing powder θα έχετε το ίδιο αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα.

Σαπουνίστε προσεκτικά τις παλάμες και την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, αμέσως μόλις τελειώσετε την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας ένα πανάκι, για να μη γίνουν πορτοκαλί.

Περιμένετε 10-15 λεπτά μέχρι να ντυθείτε ή να καθίσετε ακόμα κι αν σας φαίνεται ότι έχει στεγνώσει το προϊόν. Έτσι μόνο θα αποκτήσετε ομοιόμορφο μαύρισμα, χωρίς να αφήσετε τα… ίχνη σας στα σεντόνια και στα ρούχα…

Για να διατηρήσετε περισσότερο το χρώμα σας, αποφύγετε το ντους, το κολύμπι ή την έντονη άσκηση, για 8 ώρες μετά την εφαρμογή του autobronzant. Αποφύγετε επίσης τα αλκαλικά σαπούνια (το pH που λέγαμε…). Επιλέξτε για το μπάνιο σας ένα ήπιο αφροντούς και θυμηθείτε να σκουπίζεστε ταμπονάροντας και όχι τρίβοντας την πετσέτα στο σώμα σας. Τέλος, φροντίστε να ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει autobrozant αλλά χρειάζεται να ξυρίσετε τις γάμπες σας, απλώστε λίγο …κοντίσιονερ μαλλιών στην επιδερμίδα. Θα σας βοηθήσει να προστατέψετε το μαύρισμα.

Αν παρόλα αυτά, διαπιστώσετε ότι τόπους-τόπους το…παρακάνατε με το autobrozant, μην πανικοβάλλεστε. Μουλιάστε σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και τρίψτε απαλά τις σκουρότερες περιοχές με ένα απολεπιστικό προϊόν (scrub) στο οποίο έχετε στάξει μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Η οξύτητά του λεμονιού θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της χρωστικής.

Μην παραλείψετε το αντηλιακό σας, αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, ακόμη και αν το autobronzant που έχετε επιλέξει έχει δείκτη προστασίας.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας καθημερινά με γαλάκτωμα σώματος, ώστε να επιτύχετε μεγαλύτερη διάρκεια του μαυρίσματος.

Autobronzant

Leave a comment