ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική κρέμα γάλακτος και κάντε σαντιγί για τα γλυκά σας!

κρέμα γάλακτος

Υλικά (για 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (236 ml) )
177ml γάλα πλήρες ή τουλάχιστον 2% λιπαρά (3/ 4 του φλιτζανιού)
75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση
Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει.
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το γάλα και στη συνέχεια ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και σφραγίζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Είναι καλύτερο να κρυώσει καλά το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσετε σε σαντιγί και γλυκά.
Παρόλα αυτά αν θέλετε εκείνη την ώρα να φτιάξετε τη σαντιγί, μπορείτε να συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος και γίνει σφικτή σαντιγί. Αλλά καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για 1 ημέρα πριν την χτυπήσετε σε σαντιγί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σπιτική κρέμα γάλακτος σε ψητά ή σούπες αμέσως χωρίς να παγώσει στο ψυγείο.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 236 ml. Για περισσότερη ποσότητα μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα και να χτυπήσετε το μείγμα για ενάμιση λεπτό ακόμα από τον αρχικό χρόνο της συνταγής.

 

Κρέμα γάλακτος ελαφριά
Για να κάνετε κρέμα γάλακτος διαίτης, μπορείτε να να αναμίξετε 1/2 φλ. ανθότυρο, το οποίο έχετε χτυπήσει προηγουμένως στο μίξερ για λίγη ώρα, με μισό ποτήρι γάλα. Το ανθότυρο έχει ελάχιστα λιπαρά, άρα η δική σας κρέμα γάλακτος θα γίνει ιδιαίτερα ελαφριά αλλά ταυτόχρονα γευστική! Και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε γλυκά αλλά και σε φαγητά.

Καλή επιτυχία!