ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Σε όλους μας αρέσουν οι πίτες με σουβλάκι… ειδικά όταν είναι σπιτικές και αλάδωτες! Φτιάξτε τις δικές σας υγιεινές πιτούλες και χρησιμοποιήστε τες είτε για να τυλίξετε σουβλάκια και γύρο είτε σαν βάση για πίτσα!

 pita_souvlaki_thessmama

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό περίπου 250 ml
μισό φακελάκι ξερή μαγιά (ή μισή νωπή)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι.
Λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο νερό.
Μέσα στο αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη (ούτε πολύ σφικτή, ούτε πολύ μαλακή).
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα (ή με το καπάκι του τάπερ) και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα από ζύμη, γύρω στα 100 γραμμάρια, αλευρώνουμε μια επιφάνεια, και την ανοίγουμε με πλάστη σε μέγεθος μικρού πιάτου.
Ανάβουμε τη τοστιέρα μας να έχει υψηλή θερμοκρασία, και τοποθετούμε το πιτάκι επάνω και κλείνουμε την τοστιέρα. Δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου λάδι.
Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ή μέχρι να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί η πιτούλα μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Θα βγουν περίπου 8 πιτάκια.

Καλή επιτυχία!

Leave a comment