ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Σε ποιον δεν αρέσει η καρμπονάρα; Αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών για πολλούς… απλό, αλλά πάντα εντυπωσιακό!

Μαγειρεύει Το Εργαστήρι της Ειρήνης

carbonara_thessmama

Υλικά
500 gr Σπαγγέτι ‘Το εργαστήρι της Ειρήνης
300 gr καπνιστό μπέικον σε κύβους
100 ml κρέμα γάλακτος
100 gr κατσικίσια & αγελαδινή γραβιέρα (mix)
2 κρόκους αυγών
μαϊντανός
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι για περίπου 8′, στραγγίζουμε και κρατάμε 150ml από το ζεστό νερό.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και το ρίχνουμε στα σπαγγέτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο, το ζεστό νερό που κρατήσαμε (για να ψηθούν οι κρόκοι) και τέλος το μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα μαζί με το mix της γραβιέρας … και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!!

ΕΧΤRΑ μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια!!

Καλή Απόλαυση!

Leave a comment