ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Γλυκιά, μαύρη αμαρτία… από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της.

sokolatopita

Υλικά
2 κούπες τσαγιού φαρίνα
5 αυγά
1/2 κούπα τσαγιού γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1/8 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κούπα κακάο
1 κούπα βούτυρο
2 βανίλιες
1/3 κούπα βραστό νερό

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το αλεύρι το οποίο θα το προσθέσουμε στο τέλος. Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψί καλά, για να μη μας κολλήσει το κέικ μας. Το ταψί μας να είναι περίπου 24 εκ. To ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου. Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα στη πιατέλα μας. Από πάνω του ρίχνουμε γλάσο.

Υλικά για το γλάσο
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
6 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κούπα τσαγιού γάλα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με τις κουταλιές βουτύρου και το γάλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και γίνει ένα ωραίο γυαλιστερό γλάσο. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από το κέικ μας!!!!

Μπορούμε να τo σερβίρουμε με καλό ελληνικό παγωτό βανίλια!

Καλή Επιτυχία!!!