ΣΙΔΕΡ

Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζει από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 το μουσικό παραμύθι “Σίδερ”, από τη θεατρική ομάδα ΑΠ!

sider

Από όλα τα παιχνίδια το αγαπημένο, ο Σίδερ. Μέσα από τους ψίθυρους του παιδιού πήρε ανάσα και απέκτησε μάτια λαμπερά και δική του σκέψη και φωνή. Το χάδι τον δυνάμωσε και υψώθηκε, έγινε ο γενναίος, ο ένας και μόνος και παντοτινός.

Ο Σίδερ, το Φως, το Αστέρι, το Άσπρο της ημέρας, καλείται να αναμετρηθεί με τον Βόρειο Άνεμο, τον πιο κακό απ’τους κακούς, τον πιο άγριο απ’ τους πιο άγριους και από τους φάλτσους τον χειρότερο. Ποιος είναι ο Σίδερ; Ποιος είναι ο Βόρειος Άνεμος; Τι τους χωρίζει και τι τους ενώνει;

Η θεατρική ομάδα ΑΠ! και το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζουν το πρωτότυπο μουσικοθεατρικό παραμύθι Σίδερ, μία παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Μία ηθοποιός και δύο μουσικοί ξετυλίγουν το νήμα της αφήγησης παίζοντας με τη μουσική, το χρώμα και το φως, πλάθοντας χαρακτήρες και αναπλάθοντας τους εαυτούς τους. Το μουσικό παραμύθι Σίδερ επιχειρεί να φέρει τα παιδιά (και τους ευαίσθητους μεγάλους) σε επαφή με το μύθο της δημιουργίας του κόσμου – ενός κόσμου πράσινου και μπλε, υγρού και στρογγυλού και όμορφου και λαμπερού και όσο γίνεται πλουμιστού. Είναι η αρχή και το τέλος που γίνεται καινούργια αρχή, το καλό που γεννά το κακό για να το αμφισβητήσει και να αμφισβητηθεί. Προχωρώντας πέρα από τις λειτουργίες των παραμυθιών, το κείμενο του Σίδερ ανοίγει την πόρτα ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών από των ενηλίκων και γίνεται η αφορμή για να βαδίσουν παράλληλα.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Από 15 Μαρτίου 2015 και κάθε Κυριακή στις 12μ.μ.
Θέατρο Έξω Από τα Τείχη
Πανεπιστημίου 2, Θεσσαλονίκη
Τηλ. κρατήσεων – επικοινωνία: 2310 210308, 6950 628204

Είσοδος: Με ελεύθερη συνεισφορά.

Συντελεστές
Κείμενο – Μουσική: Παναγιώτης Λαδάς, Παύλος Μέτσιος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Περδίκης

Παίζουν: Άννα Ηλιαδέλη, Κώστας Ευαγγέλου, Παύλος Μέτσιος
Σκηνικά: Πετρούλα Λιώρα
Εικονογράφηση – Γραφιστική επιμέλεια: Αχιλλέας Μεσάικος
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Τσίγκα