ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΛΛΑ
Τώρα που πλησιάζουν γιορτές στολίστε τις πιατέλες και τα γλυκά σας με σοκολατένια φύλλα που έχετε φτιάξει μόνες σας! Είναι μια πανεύκολη τεχνική με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Τι θα χρειαστούμε:
-
*φύλλα μετρίου μεγέθους, σε σχήμα της αρεσκείας σας
-
κουβερτούρα
-
1 λεπτό πινελάκι
*Διαλέγουμε από τον κήπο ή τις γλάστρες μας φύλλα, που ξέρουμε ότι δεν είναι ραντισμένα με φυτοφάρμακα. Προτιμήστε φύλλα που είναι σκληρά, γιατί τα πολύ μαλακά (όπως του μαϊντανού) θα σας δυσκολέψουν.
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τα φύλλα μας πρέπει να είναι τελείως στεγνά.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Με τη βοήθεια πινέλου απλώνουμε τη σοκολάτα στη μία πλευρά του φύλλου. Προτιμήστε την πλευρά που τα νεύρα του φύλλου είναι πιο ανάγλυφα (συνήθως η πίσω πλευρά).
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές έτσι ώστε το στρώμα από σοκολάτα να γίνει ανθεκτικό.
Αφήνουμε τα φύλλα με τη σοκολάτα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσεκτικά αφαιρούμε τα πράσινα φύλλα και τα σοκολατένια φύλλα είναι έτοιμα! Από τη μεριά που ήταν τα αληθινά φύλλα, διακρίνονται στη σοκολάτα ανάγλυφα οι λεπτομέρειες της μορφολογίας τους.
Καλή επιτυχία!