ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα σχολεία κλείνουν και τι πιο όμορφο από το να περάσετε όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τα μικρά σας αγγελούδια! Οι ημέρες των εορτών εύκολα γίνονται η αφορμή για να βρείτε ευκαιρίες να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά, να περάσετε περισσότερο χρόνο και να παίξετε μαζί τους.

family-christmas-thessmama

Μερικές ιδέες για όμορφες, χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες:

Μα φυσικά στολίστε μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Όσο στολίζετε τραγουδήστε μαζί τους Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ώστε να μπείτε στο γιορτινό κλίμα.

Φτιάξτε μαζί απλές χριστουγεννιάτικες κάρτες από πολύχρωμα χαρτόνια και χρυσόσκονη και χαρίστε τες σε αγαπημένα πρόσωπα. Σίγουρα θα τους συγκινήσετε!

Για τους πιο δημιουργικούς ή τους πιο προχωρημένους, δημιουργήστε πολύχρωμες κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια, και δημιουργήστε πρωτότυπες και εντυπωσιακές κάρτες, μαθαίνοντας παράλληλα στα παιδιά σας την αξία της ανακύκλωσης. Δύο σε ένα!

Μάθετε του ένα χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι για να το πει στον παππού και στη γιαγιά. Αλήθεια, τα κάλαντα τα ξέρουν;

Γράψτε μαζί το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και είτε ταχυδρομήστε το μαζί, είτε «καρφώστε» το στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και γλυκά! Υπάρχουν δεκάδες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Αφήστε τις μυρωδιές να γεμίζουν το σπίτι και τις καρδιές σας.

Φτιάξτε ανθρωπάκια, ζωάκια και χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια από ζυμάρι! Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τις δημιουργίες και τις ζυμαρένιες κατασκευές. Αφήστε τη φαντασία σας και δημιουργήσετε ό,τι θέλετε, ακόμα και τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας!

Πηγαίνετε κινηματογράφο ή θέατρο. Συνήθως τα Χριστούγεννα πάντα υπάρχουν όμορφες χριστουγεννιάτικες ταινίες ή παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Εναλλακτικά, νοικιάστε αγαπημένες παιδικές ταινίες και απολαύστε τες παρέα στο σπίτι. Επίσης, τώρα στις γιορτές γίνονται και πολλά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με κατασκευές και χειροτεχνίες που μπορείτε να πάτε μαζί με το παιδί σας!

Πηγαίνετε σε λούνα παρκ και παιδότοπους. Μια άλλη όμορφη ιδέα για εξόρμηση είναι να επισκεφθείτε μαζί μέρη που δεν συνηθίζετε στην καθημερινότητα σας, όπως το πλανητάριο ή διάφορα μουσεία.

Διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Εξάλλου τώρα ξέρετε πώς να διαβάσετε ένα παραμύθι και να εξάψετε τη φαντασία του. Διαβάστε μαζί για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Βρείτε ρούχα ή παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια και πηγαίνετε με το παιδί σας σε κάποιο ίδρυμα ή στην εκκλησία για να τα δωρίσετε. Αυτές οι μέρες είναι οι πιο κατάλληλες για να μάθετε στο παιδί σας την αξία του να «δίνει» στο συνάνθρωπο.

Ενόψει του ερχομού της καινούργιας χρονιάς, συζητήστε μαζί του για πράγματα που θα θέλατε να αλλάξετε στη συμπεριφορά του απέναντι σε εσάς αλλά και εσείς απέναντι σε αυτό. Επίσης, είναι η κατάλληλη στιγμή για να θέσετε στόχους, μικρούς ή μεγάλους που θέλετε να κατακτήσετε τη νέα χρονιά.

Να περάσετε όμορφα Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα!

Χρόνια πολλά!

 

Επιμέλεια άρθρου: Καραϊλή Πελαγία