ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ iPhone

Ξεμένετε συχνά από μπαταρία; Εκτός από το να κουβαλάτε έναν επιπλέον φορτιστή, μπορείτε να κάνετε μερικές ρυθμίσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την αυτονομία της μπαταρίας της συσκευής σας.

empty_battery

Το πρώτο πράμα που έχει να κάνει κάποιος είναι να μην ανοιγοκλείνει όλη την ώρα τη συσκευή του για να κοιτάει την ώρα ή για να δει αν έχει κάποιο μήνυμα κτλ. Το άνοιγμα-κλείσιμο του φωτισμού μπορεί να μην φαίνεται, αλλά “τρώει” την μπαταρία της συσκευής. Γι’ αυτό καλό θα είναι να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη προσαρμογή φωτισμού που υπάρχει στο μενού “Ρυθμίσεις > Ταπετσαρίες και φωτεινότητα” και να την προσαρμόζουμε χειροκίνητα.

Ακόμα μία έξυπνη ρύθμιση είναι να ρυθμίσετε σωστά τις ειδοποιήσεις σας. Έτσι λοιπόν, μέσα από το ειδικό μενού στις “Ρυθμίσεις > Κέντρο γνωστοποιήσεων” καλό θα είναι να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές που δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τους.

Το Spotlight είναι η λειτουργία αναζήτησης που έχει το iPhone και αν ρυθμιστεί σωστά (βγάζοντας δηλαδή τα μέρη στα οποία δεν θέλετε να ψάχνει) τότε και αυτό σώζει λίγο την αυτονομία της συσκευής σας. Αυτό μπορείτε να το βρείτε στις “Ρυθμίσεις> Γενικά> Αναζήτηση με Spotlight”.

Επίσης, η κίνηση και τα ειδικά εφέ που έχει το iPhone μπορεί σε μερικούς να φαίνονται ωραία, όμως και αυτά “τρώνε” τη μπαταρία της συσκευής σας. Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας στο “Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης” και επιλέγοντας “on” το τηλέφωνο γίνεται λίγο πιο βαρετό αφού απενεργοποιούνται τα εφέ της Apple, όμως βελτιώνεται κατά πολύ η μπαταρία της συσκευής.

Το iPhone μπορεί και αποθηκεύει τα σημεία που επισκέπτεται πιο συχνά ο χρήστης για να μπορεί να του δίνει σχετικές πληροφορίες, που για την ώρα όμως δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα, οπότε δεν μας χρειάζεται άρα μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία πηγαίνοντας στο “Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος” και απενεργοποιούμε τις ενεργές επιλογές, ενώ στο μενού “Συχνές Τοποθεσίες” επιλέγουμε “όχι”.

Περιορίζοντας, δηλαδή απενεργοποιώντας τις ενεργές εφαρμογές που βρίσκονται στο μενού “Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο”, αλλά και κλείνοντας τις εφαρμογές που τρέχουν στο υπόβαθρο (πατώντας διπλό κλικ το κουμπί “home” και σέρνοντας προς τα πάνω μία μία τις ανοιχτές εφαρμογές).

Επίσης μία πολύ καλή ρύθμιση, που σίγουρα θα σας εξοικονομήσει μπαταρία, όσον αφορά τα e-mail σας (“Ρυθμίσεις > Μail,επαφές ημερολόγια > Νέα δεδομένα”) είναι να απενεργοποιήσετε την επιλογή “ώθηση” και να επιλέξετε να κάνει μετάκληση κάθε 15 λεπτά.

Τέλος, καλό θα είναι να απενεργοποιείτε τα δεδομένα όποτε μπορείτε, μιας και το 3G ή το 4G “τρώνε” πολύ μπαταρία αλλά και να μειώσετε το χρόνο κλειδώματος (Ρυθμίσεις > Γενικά > Αυτόματο κλείδωμα) της συσκευής για να μην μένει ανοιχτή η οθόνη πολύ ώρα όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips σίγουρα θα δείτε τη μπαταρία του iPhone σας να βελτιώνεται.

Πηγή: newsit.gr