ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ

Σε όλες μας αρέσουν τα μακρυά, δυνατά και υγιή μαλλιά. Όμως δεν είναι πάντα εύκολο να τα αποκτήσουμε… Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή ακολουθώντας 5 απλούς τρόπους!

μακρυά μαλλιά

Προσθέστε στη διατροφή σας πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη δυναμώνει την τρίχα και την κάνει πιο σκληρή και δυναμική απέναντι στο σπάσιμο. Προσθέστε, λοιπόν, στο πρωινό σας ασπράδια αυγού και γιαούρτι, για να γεμίσετε τις αποθήκες σας για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο. Το υγρό που εκκρίνουν τα μαλλιά τη δεύτερη ημέρα μετά το λούσιμο τα βοηθάει και τα θρέφει. Οπότε αποκτήστε τη συνήθεια να λούζετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα.

Κάντε μασάζ στο κεφάλι. Η διέγερση βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να δυναμώνει το τριχωτό και κατά συνέπεια την τρίχα. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας όση ώρα λούζεστε, εφαρμόζοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Μην ξεχνάτε ότι ένα μασάζ στο κεφάλι δε θα βοηθήσει μόνο την τρίχα σας, αλλά θα ανακουφίσει και εσάς τις ίδιες.

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας. Φροντίστε να ενυδατώνετε συχνά τα μαλλιά σας με μάσκες και ορούς περιποίησης, ενώ προσπαθήστε να αποφεύγετε τη μεγάλη θερμότητα του σεσουάρ, που αδυνατίζει την τρίχα και την αφυδατώνει σε βάθος. Επίσης, όταν τα μαζεύετε κοτσίδα προσπαθήστε να μην τα “σπάτε” με το λαστιχάκι.

Πηγαίνετε για κούρεμα! Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ταλαιπωρημένες άκρες, που υπομένουν όλες τις κακουχίες της καθημερινότητας. Φροντίστε να επισκέπτεστε το κομμωτήριο κάθε 3 μήνες περίπου, για να απομακρύνετε τις σπασμένες άκρες και να ανανεώσετε το κούρεμά σας. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να δυναμώσουν και να μακρύνουν!