ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΠΕΡ

Συχνά τα πλαστικά δοχεία (τάπερ) διατηρούν τις δυσάρεστες οσμές, όσο καλά και αν τα έχετε πλύνει. Ειδικά, αν εάν έχετε αποθηκεύσει πιο πριν φαγητά με βάση το κρεμμύδι ή το σκόρδο, ή έχετε ξεχάσει το φαγητό για μέρες μέσα και έχει χαλάσει!

Όχι, μην πετάξετε το τάπερ! Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απομακρύνετε αποτελεσματικά τις μυρωδιές.

PLASTIC CONTAINER_smells

 

Tip #1

Γεμίστε το τάπερ με χαρτί εφημερίδας και αφήστε το για ένα βράδυ. Τσαλακώστε σε μπάλες πολλά φύλλα εφημερίδας και γεμίστε με τις μπάλες αυτές το τάπερ ασφυκτικά. Μπορείτε πιο πριν να πασπαλίσετε τις επιφάνειες του τάπερ με λίγη μαγειρική σόδα. Αφήστε το όλο βράδυ ή αν μπορείτε και περισσότερο. Η εφημερίδα και η σόδα θα απορροφήσουν την περισσότερη άσχημη μυρωδιά. Πλύντε καλά και αφήστε να στεγνώσει το τάπερ. Το επόμενο πρωί θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Tip #2

Γεμίστε τα πλαστικά δοχεία με διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας σόδα σε 4 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήστε το για λίγη ώρα και ξεπλύνετε με νερό.

Tip #3

Για να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά σκεύη, βάλτε τα, πλυμένα και σκουπισμένα, στο ψυγείο μία μέρα. Αν παραμένει, γεμίστε τα σκεύη με νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα έτσι για μία μέρα.

Tip #4

Όταν κάτι αφορά μυρωδιές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το θαυματουργό ξύδι!

Πάρτε μια φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί, κόψτε τόσες φέτες ώστε να γεμίσει το τάπερ με ψωμί. Μουσκέψτε τες με λευκό ξύδι και τοποθετήστε τες στο εσωτερικό του τάπερ και κλείστε το. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Ανοίξτε το καπάκι, πετάξτε τις φέτες και ξεπλύνετε καλά το τάπερ.

Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε το πλαστικό δοχείο και ένα ολόκληρο βράδυ μόνο με νερό και ξύδι.