ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ!

«Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε», είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας Nicolas Chamfort. Το γέλιο και το χιούμορ είναι πολύ σημαντικό στη ζωή ενός ανθρώπου. Πώς λοιπόν μπορούμε ν’ αναπτύξουμε το χιούμορ του παιδιού μας;

 humour_kids_thessmama

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή. Τα παιδιά, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα οποία έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση ενώ είναι πιο χαρούμενα και αισιόδοξα.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο ενισχύει την υγεία και είναι ασπίδα προστασίας έναντι της κατάθλιψης και άλλων σωματικών ασθενειών.

Οι τρόποι ανάπτυξης του χιούμορ

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Cardiff στη Βρετανία τονίζουν ότι οι γονείς είναι αυτοί που θα αναπτύξουν στα παιδιά τους την αίσθηση του χιούμορ με τη δική τους συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιδρούν σε κάτι που θεωρούν αστείο. Αν ο γονιός αστειεύεται συχνά με τα παιδιά του, αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές συμβάλλει στην ανάπτυξη της αίσθησης του χιούμορ τους.

Οι αναπτυξιολόγοι αναφέρουν ότι από την ηλικία των 12 έως 36 μηνών, τα παιδιά χρησιμοποιούν το χιούμορ για να επικοινωνούν προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή. Μιμούνται και επαναλαμβάνουν αστείες γκριμάτσες και χειρονομίες.Οι γονείς, λοιπόν, μπορούν να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν το γέλιο στο παιχνίδι του παιδιού και στη μετέπειτα πορεία της ζωής του διαβάζοντας παιδικά βιβλία με αστείες ιστορίες και έξυπνες ατάκες ή προτρέποντας το παιδί να τους διηγηθεί μια αστεία ιστορία. Υπάρχουν επίσης πολλές παιδικές κινηματογραφικές ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας με αστείρευτο γέλιο και χιούμορ!

Πηγή: letsfamily.gr