ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ;

baby_sleepy

Τα νεογέννητα μωρά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ημέρας και νύχτας και αυτό συνήθως δυσκολεύει τις νέες μαμάδες και κυρίως… τον ύπνο τους!! Τα βρέφη μπορείς να τα διδάξεις μόνο μέσα από τις συνήθειες. Είναι το μόνο που μπορούν να καταλάβουν στη φάση αυτή, για αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στις δραστηριότητες που τα αφορούν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το μωρό θα πρέπει να είναι σε φωτεινό δωμάτιο με φασαρία, όπως είναι το καθιστικό, η κουζίνα, και γενικά εκεί που κάθεται όλη η οικογένεια. Ακόμα και τις ώρες που κοιμάται. Όταν είναι ξυπνητό, καλό θα ήταν να του μιλάτε, να του βάζετε μουσική και γενικά να βρίσκεται σε σημείο όπου μπορεί να βλέπει και να ακούει όλες τις δραστηριότητες του σπιτιού.

Το μπάνιο τους να το κάνετε πάντα την ίδια ώρα της ημέρας και όχι μια το μεσημέρι, μια το απόγευμα και μια το βράδυ (απόκτηση συνήθειας). Το καλύτερο είναι να το κάνετε πάντα το βράδυ, πριν το τελευταίο γεύμα της ημέρας.

Και αφού λοιπόν έχετε κάνει το μπανάκι σας, ταΐστε το μωρό σας σε σκοτεινό δωμάτιο με ένα πολύ μικρό φωτάκι νυχτός και απόλυτη ησυχία.

Έτσι το μωρό σας θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως όταν έχει φως και φασαρία είναι ημέρα και όταν κάνει μπανάκι και μετά υπάρχει σκοτάδι και ησυχία είναι νύχτα και άρα πρέπει να κοιμηθεί…

 

1 Comment

  1. ΣΤΕΛΛΑ February 18, 2014

    Μπράβο. Παρά πολύ καλό άρθρο!!!

Comments are closed.