Νέα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ξεκίνησαν στη Χ.Α.Ν.Θ. για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

xanth

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να συμμετέχουν…

Μαζί με τους γονείς τους: 

Μαζί με το μωρό μου από 6 έως 12 μηνών,

Παρεούλα Baby από 1-2 ετών &

Ελάτε να παίξουμε από 2-3 ετών

Προγράμματα για γονείς με παιδιά (ανάλογα με την ηλικία τους), με στόχο οι γονείς να γνωρίσουν τον τρόπο που αναπτύσσονται τα παιδιά τους και είναι να δημιουργηθεί μια σταθερή και όμορφη σχέση μεταξύ τους, μέσα από ομαδικές δραστηριότητες με μουσική και κίνηση, κατασκευές, ζωγραφική και τραγούδια.

Αλλά και μόνα τους:

Παρεούλα Junior από 2 έως 2,5 ετών  &

Παρεούλα μας από 2,5 έως 3,5 ετών

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να λειτουργήσει ως το πρώτο σχολείο για τους μικρούς φίλους της Χ.Α.Ν.Θ., μέσα από ευχάριστες παιδαγωγικές δραστηριότητες, όπως αφηγήσεις παραμυθιών, ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια με μουσική και κίνηση, τραγούδια και εικαστικές δραστηριότητες.


Θεατρικό παιχνίδι από 3,5 έως 5,5, ετών

Με αφορμή την αφήγηση παραμυθιών παίζουμε ρόλους, μεταμορφωνόμαστε, χορεύουμε, τραγουδάμε και  μαθαίνουμε. Στόχος, είναι το παιδί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι να αναπτύξει το πνεύμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας, να καλλιεργήσει την φαντασία και τον λόγο του,  αλλά και να συμμετέχει  στην παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου.

Καλλιτεχνικές ανησυχίες από 3,5 – 5,5 ετών

Τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες με σκοπό να αγαπήσουν το βιβλίο και να  καλλιεργούν τη φαντασία τους, μέσα από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Έπειτα, πειραματίζονται με διάφορες τεχνικές κεραμικής, ενώ τέλος στον πυρετό του κινηματογράφου προβάλουν την δική τους ταινία μικρού μήκους. Στόχος, είναι τα παιδιά να δυναμώσουν την αυτοέκφραση τους και τον τρόπο που επικοινωνούν με τους γύρω τους.


Πληροφορίες – εγγραφές :
Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Χ.Α.Ν.Θ.,
|Τηλ.: 231 600 1000 ή 2310 241 007, εσωτ. 0831
|www.ymca.gr, e-mail: education2@ymca.gr