ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ;

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που στην προσπάθειά τους να φάει το παιδί σωστά του «τάζουν» ως επιβράβευση κάποιες αγαπημένες του, συνήθως όχι και τόσο υγιεινές, γεύσεις.

paidi_sokolata

Είναι λοιπόν σωστό να επιβραβεύουμε συχνά το παιδί μας με έπαθλα όπως μια σοκολάτα, ένα παγωτό, ένα σουβλάκι το βράδυ ή 2 – 3 καραμέλες; Η απάντηση είναι πώς όχι, αν αυτό γίνεται τακτικά.

Αποφύγετε την επιβράβευση του παιδιού με τρόφιμα που του αρέσουν.

Με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται ως επιβράβευση, τα οποία συνήθως ανήκουν στην κατηγορία των «ανθυγιεινών» τροφίμων, γίνονται περισσότερο ελκυστικά για τα παιδιά.

Επιπλέον, η χρήση ενός τέτοιου τροφίμου προκειμένου να «πείσετε» το παιδί σας να δοκιμάσει ένα νέο τρόφιμο δε φαίνεται να βελτιώνει την αποδοχή του, καθώς έχει βρεθεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η προτίμηση των παιδιών για το νέο τρόφιμο μειώνεται.

Επομένως, χρησιμοποιήστε λεκτική επιβράβευση όταν το παιδί σας δοκιμάζει ένα νέο τρόφιμο, δίνοντας έμφαση περισσότερο στη δοκιμή, παρά στην ποσότητα που καταναλώθηκε, καθώς έτσι θα ενθαρρύνετε το παιδί σας να δοκιμάσει ξανά το συγκεκριμένο τρόφιμο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Leave a comment