ΠΟΣΟ ΚΑΦΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ;

Πόσο καφέ την ημέρα μπορούμε να πίνουμε; Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση τριών φλυτζανιών καφέ των 200 ml ημερησίως δεν βλάπτει. Αυτές οι δόσεις καφέ είναι ακίνδυνες για τον οργανισμό μας, σύμφωνα με τους μελετητές, καθώς δεν θα υπήρχε καμία αρνητική αντίδραση με το συνδυασμό άλλων ενεργειακών ποτών. Ο καφές δεν αντιδράει αρνητικά, ακόμη και αν συνδυαστεί με αλκοόλ.

coffee_thessmama

Για την ακρίβεια έχει φανεί πως τρεις δόσεις καφέ των 200 ml ημερησίως, όχι μόνο είναι ακίνδυνη σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αλλά μπορούν να είναι και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η κατανάλωση αυτής της ποσότητας είναι ακίνδυνη για την υγεία του εμβρύου.

Ένας ακόμη λόγος των πλεονεκτημάτων της κατανάλωσης καφέ, είναι πως ένα φλυτζάνι καφέ των 100 ml  που καταναλώνεται το λιγότερο δύο ώρες πριν από έντονη σωματική άθληση μπορεί να αυξήσει το χρόνο διάρκειας της ενεργητικότητας.

Όσον αφορά τα παιδιά έχει διευκρινιστεί πως η καθημερινή κατανάλωση καφέ δεν είναι επικίνδυνη, εφόσον πρόκειται για δόσεις 3 ml ανά κιλό του σωματικού βάρους.

Ο καφές, λοιπόν, απενεχοποιείται κι εμείς μπορούμε να απολαύσουμε μία αγαπημένη συνήθεια, δίχως να φοβόμαστε πως επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Πηγή: nanopress.it