ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Έκθεση φωτογραφίας και βίντεο «ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ»
Από 5 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα ΦIΞ in art  (Σφαγεία)

ποδηλατώντας...

Την ευκαιρία να δουν από κοντά ανέκδοτες εικόνες από το «προσκύνημα στον Πόντο» θα έχουν οι φίλοι της πίστεως και του ποδηλάτου, που θα επισκεφθούν από την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου τη μοναδική έκθεση φωτογραφίας και βίντεο, από το «τάμα» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου μέχρι τη μακρινή Τραπεζούντα της Τουρκίας και το Μοναστήρι της Παναγίας του όρους Μελά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 20.00 το βράδυ από την κα Μαρία Πασχαλίδου, επικεφαλής της European Youth Capital 2014. Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει σε κοινωνία όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στο τάμα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και βίωσαν κάτι ξεχωριστό να γίνεται στη ζωή τους.

«Επειδή όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», πιστεύουμε πως πρέπει να βρισκόμαστε και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες που έλαβαν χώρα στη ζωή μας για «καλό σκοπό».

Επειδή η πίστη, βουνά μετακινεί… και θαύματα εξακολουθούν να συμβαίνουν στις μέρες μας, καθώς οι ζωές όλων μας έχουν υποστεί αρκετά και ανεπανόρθωτα πλήγματα, η έκθεση αυτή αποτελεί μία αποτύπωση ενός θαύματος που συνέβηκε στις ζωές των πέντε ποδηλατών που έφτασαν δια πίστεως μέχρι το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο!

Η έκθεση θα λάβει χώρα στους χώρους του ΦIΞ in art, που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο ΦΙΞ, στα σφαγεία, και συνδιοργανώνεται από το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Livemedia, τα Σπορ του Βορά, την Thessaloniki Εuropean Youth Capital 2014, τον Οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης προ του Άθω περιοχής, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και την Ε.Π.Σ.Μ.Α.Θ. Η εκτύπωση των φωτογραφιών είναι μια ευγενική χορηγία της ARX photo lab imaging photo editions και υποστηρικτές της έκθεσης είναι το ΦΙΞ in art, η win cars, το Bike in art, η Gatsoulis bikes η CROSS, το «Επί τροχών» ,το περιοδικό auto moto και τα Ζαχαροπλαστεία «ΜΙΛΤΟΣ».

Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00- 21:00, Σάββατο και Κυριακή 12:00 21:00.