ΠΛΕΞΙΔΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Νόστιμο, σιροπιαστό γλυκάκι κανέλας από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της

πλεξίδα κανελα

Υλικά
450 γρ. αλεύρι
3 φακελάκια ξερή μαγιά
100ml + 150ml νερό χλιαρό
1 αυγό
50ml λάδι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση 
βούτυρο 60 γρ.
ζάχαρη 100 γρ.
κανέλα 2 κουταλάκια του γλυκού

Για το σιρόπιασμα
άχνη 150 γρ.
νερό 50ml

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 50 γρ. αλεύρι και 100 ml νερό. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω και αφήνω για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτω τα 150 ml νερού και τα 50 ml λαδιού, το αυγό, το αλάτι και τόσο αλεύρι όσο για να να έχω μια μαλακή ζύμη. Αφήνω σκεπασμένη σε ζεστό χώρο να φουσκώσει. Ανοίγω το ζυμάρι σε 2 μεγάλα μακρόστενα φύλλα, ίσως και με τη βοήθεια λίγου αλευριού αν κολλάει η ζύμη και απλώνω το μαλακό βούτυρο πάνω σε αυτά. Πασπαλιζω με το μειγμα της κανελοζαχαρης. Τυλιγω σε ρολο. Χαράζω κάθε ρολό κατά μήκος και τα κάνω πλεξίδα. Μέτα παίρνω και τις δυο πλεξίδες και τις κάνω μια πλεξίδα. Τοποθετώ σε σχήμα κουλούρας την πλεξίδα σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Αφήνω πάλι σκεπασμένη τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό χώρο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά περίπου. Αν δούμε και πάρει χρώμα στο δεκάλεπτο και δεν έχει ψηθεί (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας), καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 5 λεπτά ακόμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας το νερό με την άχνη σε ένα μπολάκι και το ρίχνουμε στο γλυκό μας μόλις βγει από το φούρνο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να τραβήξει το σιρόπι.

Καλή Επιτυχία!