ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ

Αν νομίζετε πως η σωστή φροντίδα για μια υγιή επιδερμίδα περιορίζεται μόνο στο σωστό πλύσιμο και στη χρήση επιλεγμένων κρεμών και καλλυντικών προϊόντων κάνετε λάθος! Πολλές φορές λοιπόν, αμελείτε το πλύσιμο των εργαλείων του μακιγιάζ και συγκεκριμένα των πινέλων που χρησιμοποιείτε !

 Πινέλα μακιγιάζ: Κάθε πότε πρέπει να τα καθαρίζετε και με τι τρόπο;

Όσο και αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, τα πινέλα και τα βουρτσάκια του μακιγιάζ είναι αυτά που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα σας καθημερινά -κάθε φορά που βάφεστε- οπότε συμβάλλουν και αυτά στη διατήρηση της υγιεινής!

Ο μη συχνός και σωστός τρόπος καθαρισμού τους, μετατρέπει τα πινέλα σε πηγές συσσώρευσης βακτηρίων, σκόνης και άλλων στοιχείων που επιβαρύνουν την επιδερμίδα! Αποτέλεσμα είναι αφενός ένα κακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας (μιας και τα προϊόντα που έχετε χρησιμοποιήσει δεν θα έχουν απλωθεί σωστά) αλλά και η εμφάνιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμής, ερυθρότητας μέχρι και σοβαρότερων μολύνσεων!

9906973a29c34c675884b03365b85f8c

Κάθε πότε όμως θα πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Η makeup artist Jillian Dempsey όπως και οι περισσότεροι ειδικοί αναφέρουν πως θα πρέπει να καθαρίζετε πινέλα του μακιγιάζ σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψετε τη βρωμιά και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις τρίχες τους!

Με ποιο τρόπο μπορείτε να τα καθαρίσετε;

Μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα ειδικά για το πλύσιμο των πινέλων από τα μαγαζιά με καλλυντικά είδη. Ψεκάζετε τα πινέλα και τα αφήνετε να στεγνώσουν, σκοτώνοντας κάθε μικρόβιο. Αν τώρα έχετε ξεμείνει ή προτιμάτε μια πιο οικονομική λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπάρα σαπουνιού -τρίβοντάς πάνω του τις τρίχες του πινέλου σας- ή λίγο από το καθαριστικό των πιάτων στην κουζίνα σας σε ένα σφουγγαράκι, πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Να πλύνετε μόνο τις τρίχες από το πινέλο έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή η λαβή ή τα μεταλλικά σημεία του πινέλου( θα χαλαρώσει η κόλα του πινέλου). Αφαιρέστε την περιττή ποσότητα νερού ταμποναριστά πάνω σε λίγο χαρτί ή σε μια πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς, τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα. Φυλάξτε το σε καθαρό μέρος μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσετε!

Πηγή: queen