ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟΥ

Χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα το αλουμινόχαρτο μόνο στην κουζίνα για αποθήκευση ή διατήρηση φαγητών; Κι όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε το αλουμινόχαρτο και σε πολλές άλλες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι! Είναι ένα πολύτιμο υλικό για πολλές ακόμη χρήσεις!

αλουμινόχαρτο

Στρώσε τα συρτάρια και τα ντουλάπια σου. Το αλουμινόχαρτο δεν είναι μόνο εύκολο να καθαριστεί με ένα σφουγγάρι, αλλά αντανακλά φως και έτσι θα φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες των συρταριών που δε βλέπεις.

Σιδέρωσε γρήγορα και αποτελεσματικά. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά θερμότητα και αυτό σε βοηθάει να κάνεις πιο εύκολα τις τσακίσεις στα παντελόνια και να σιδερώνεις τα πουκάμισα τόσο τέλεια όσο και η μαμά σου! Τοποθέτησε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας και θα δεις διαφορά.

Γυάλισε τα ασημικά σου. Εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης το αλουμινόχαρτο καταφέρνει να ξεθαμπώσει τα αντικείμενα από ασήμι. Ντύσε εσωτερικά ένα πλαστικό κουτί με αλουμινόχαρτο (η γυαλιστερή επιφάνεια να φαίνεται) και ρίξε μέσα ¼ φλιτζανιού σόδας και βραστό νερό. Ανακάτεψε και αφήσε τα αντικείμενα μέσα για ένα τέταρτο. Θα τα βγάλεις καινούργια!

Προστάτεψε τα φαγητά που ψήνεις στο φούρνο. Κάλυψε την επιφάνεια του ταψιού με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η επιφάνεια του φαγητού, όσο ψήνεται το υπόλοιπο υλικό.

Καθάρισε εύκολα το γκριλ. Αν είσαι από τις γυναίκες που μαγειρεύουν καθημερινά και δύσκολα φαγητά στο φούρνο, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως ο καθαρισμός του γκριλ είναι μια κουραστική διαδικασία. Αντί να χρησιμοποιήσεις βαριά καθαριστικά από το σούπερ μάρκετ είναι προτιμότερο να κάνεις μπάλα λίγο αλουμινόχαρτο και με αυτό να τρίψεις τις περιοχές της κουζίνας που έχουν κολλήσει τα καμένα λίπη. Αποτελεσματικό και γρήγορο!

Φόβισε τα πουλιά. Αν έχεις στον κήπο σου (αν φυσικά έχεις κήπο! )οπωροφόρα δέντρα μάλλον δε θα θέλεις τα πουλιά να σου χαλάσουν τη σοδειά. Για αυτό κόψε σε λωρίδες αλουμινόχαρτο και κρέμασε τες στα δέντρα. Αυτό θα λειτουργήσει σαν “σκιάχτρο” και είναι αρκετό για να τα κρατήσει μακριά.

Μετακίνησε βαριά έπιπλα. Τύλιξε τα πόδια του καναπέ σου με μερικά φύλα αλουμινόχαρτου για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνησή του. Απόφυγε, όμως, να κάνεις το κόλπο σε επιφάνειες που μπορούν να γρατζουνιστούν από το αλουμινόχαρτο, όπως ξύλο.

Κρατήστε τη θερμότητα εντός του σπιτιού. Τοποθετήστε πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ – των βορινών δωματίων – ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να παραμένει η θερμότητα εντός του σπιτιού και να μην μένει στον τοίχο!

Κρατήστε μακρυά τη σκόνη. Τους μήνες που δεν χρησιμοποιήτε το καλοριφέρ, σκεπάστε την πάνω επιφάνεια του με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην σκονίζεται το εσωτερικό του.