ΝΤΟΝΑΤΣ ΙΤΑΛΙΚΑ

Donuts διαφορετικά και υπέροχα!
Από την Όλγα Πολυδώρου και το όμορφο Κουζινάκι της

italic-donats

Υλικά 
Αυγά 6
Νερό 250ml
Βούτυρο 100 γρ.
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι μια πρέζα
Βανίλια 2 τμχ.
Αλεύρι 250 γρ. περίπου κοσκινισμένο
Κρέμα Πατισερί ή όποια άλλη κρέμα μας αρέσει
Άχνη
Κερασάκια

Εκτέλεση
Βάζω το νερό με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στη φωτιά. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με τη βανίλια, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα ζύμης. Μεταφέρω τη ζύμη σε πιάτο και αφήνω για να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζω τη ζύμη στο μίξερ και προσθέτω τα αυγά ένα ένα, σιγά σιγά να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη, η οποία πρέπει να είναι κρεμώδης. Βάζω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργώ κύκλους, όπως στη φωτογραφία. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και γυρίζουμε πολλές φορές μέχρι να ψηθούνε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, τοποθετώντας τα σε απόσταση, σε βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψί. Γαρνίρουμε με όποια κρέμα θέλουμε, με ένα κερασάκι και ρίχνουμε από επάνω άχνη. Τοποθετούμε την κρέμα επάνω ή τα γεμίζουμε.

Καλή επιτυχία!