ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα σοκολατένιο νηστίσιμο γλύκισμα, που δεν φαίνεται για νηστίσιμο!
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας Κακάο
10 κουταλιές σούπας Ηλιέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού Ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού Σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού Μπεϊκιν πάουντερ
3 τμχ Βανίλιες
2 κούπες τσαγιού Ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού Νερό
μια πρέζα Αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
3 κουταλιές σούπας Κακάο
150 γρμ. Άχνη
1 κουταλιά σούπας Κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, τις βανίλιες, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι μας ή στη φόρμα μας (χωρίς να το λαδώσουμε και να το αλευρώσουμε) και το ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 175 β.
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το νερό. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε καλά και πάλι, και το γλάσο είναι έτοιμο να απλωθεί πάνω από το κέικ.
Καλή επιτυχία!
Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα, Το Όμορφο Κουζινάκι