ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πλησιάζει καλοκαίρι και το παγωτό επανέρχεται στις πρώτες μας επιλογές. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια μπόμπα παγωτό μερέντα με φουντούκια!!!! Εντυπωσιακό μόνο από το όνομα; Που να το δοκιμάσετε κιόλας!!!

ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ

Υλικά για το παντεσπάνι
200 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. φαριναπ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 σφηνάκι γάλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά 10 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Έπειτα αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, με τελευταίο το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μας σε ταψί 26 εκ., στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα λαδόκολλα ώστε να μη μας κολλήσει το παντεσπάνι μας. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 4 οριζόντιες φέτες και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση μας.

Υλικά για το παγωτό
500 γρ. γάλα πλήρες ζεστό
500 γρ. κρέμα γάλακτος μεγκλε
1400 γρ. μερέντα
300 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη μερέντα σε 2 μπολ. Στο ένα βάζουμε 800 γρ. και στο άλλο 600 γρ. Βράζουμε το γάλα και μόλις βράσει το ρίχνουμε στο μπολ με τα 800 γρ. μερέντα. Το ρίχνουμε σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ρευστή σοκολάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σκέτη να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε τα φουντούκια σε τηγάνι αντικολλητικό και τα ψήνουμε για πέντε λεπτά. Τα ρίχνουμε έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στην υπόλοιπη μερέντα (τα 600 γρ.) που έχουμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε να λιώσει η μερέντα.
Βάζουμε τη σαντιγί μέσα στη ρευστή σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

Μετά αρχίζουμε και στήνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη, μετά το ένα κομμάτι παντεσπάνι, μετά λίγο από τα φουντούκια, μετά σοκολάτα παντεσπάνι, μετά πάλι φουντούκια, μετά πάλι παντεσπάνι, μετά πάλι σοκολάτα και τέλος παντεσπάνι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

4 Comments

  1. aggelikh September 26, 2014

    kapoios pou na to exei ftiaksei kai na exei perissoteres fwtografies??? vhma vhma

  2. thessmama September 26, 2014

    Καλησπέρα Αγγελική,
    ναι υπάρχουν φωτογραφίες βήμα βήμα για τη συνταγή του παγωτού. Θα τις ανεβάσουμε μέσα στο άρθρο μέσα στις επόμενες ημέρες.

  3. book of ra 3 October 8, 2014

    I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to
    love this web site. Thank you, I will try and check back more frequently.
    How frequently you update your site?

  4. die besten Online casinos December 27, 2014

    I really appreciate this post. Iཿve been looking all over for this!
    Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

Comments are closed.