ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

 Εντυπωσιακό μπισκότο-σκακιέρα από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της

Μπισκότο_σκακιέρα

Υλικά
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
200γρ ζάχαρη
200γρ βιταμ
2 βανίλιες
60γρ κακάο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος σιγά σιγά ρίχνουμε 400 γρ. από το αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και το ανακατεύουμε με το χέρι, θα δούμε ότι η ζύμη μας είναι κάπως μαλακή. Δεν μας πειράζει. Τότε τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Καλό είναι να τη ζυγίσετε και να τη χωρίσετε. Αν δεν έχετε ζυγαριά κουζίνας, τότε με το μάτι χωρίστε την σε δύο μέρη και βάλτε τα σε δύο ξεχωριστά μπωλ. Στο ένα μέρος της ζύμης βάζουμε τα 50 γρ. αλεύρι και την κάνουμε μια μπάλα. Στο άλλο μέρος βάζουμε τα 60 γρ. κακάο και ανακατεύουμε με το χέρι καλά ώστε να πάρει όλο το κακάο μέσα της η ζύμη και κάνουμε πάλι μια μπάλα.
Μετά παίρνουμε τις ζύμες και τις ανοίγουμε σε δύο φύλλα. Αρχίζουμε να κόβουμε 5 λωρίδες από τη λευκή μας ζύμη και 5 λωρίδες από τη σκούρη μας ζύμη. Την υπόλοιπη λευκή ζύμη που μας περισσεύει την ανοίγουμε φύλλο και πάνω του αρχίζουμε να στήνουμε τη σκακιέρα μας όπως βλέπετε στην εικόνα.
Κλείνετε τη σκακιέρα με το φύλλο της λευκής ζύμης και όλο το καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη μας μισή ώρα στην κατάψυξη.
Έπειτα τη βγάζουμε, κόβουμε τα μπισκότα μας σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα μας στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να είναι μαλακά όταν τα τα βγάλετε γιατί αυτά έχουν την τάση να σκληραίνουν καθώς κρυώνουν. Διατηρούνται αρκετές ημέρες μέσα σε μεταλλικό κουτί.

Καλή Επιτυχία!